ONVZ Zorgverzekeraar kijkt terug op een uitstekend jaar

Array

ONVZ Zorgverzekeraar heeft een uitstekend jaar achter de rug. De omzet bedroeg €  853 miljoen (€  782 miljoen in 2009) en het geconsolideerde resultaat over 2010 bedroeg ruim €  25 miljoen.

Stabiel resultaat
Het resultaat over 2010 ligt in lijn met voorgaande jaren en komt circa €  3 miljoen lager uit dan over 2009 doordat ONVZ de premies voor 2010 niet heeft verhoogd en het resultaat op beleggingen lager uitvalt.

Financieel solide ondanks strengere eisen
Het resultaat wordt toegevoegd aan het eigen vermogen van ONVZ, waarmee de solvabiliteitsmarge op 231% uitkomt. ‘Een solide financiele basis waarmee wij ons goed voorbereiden op de Europese solvabiliteitseisen (Solvency II) die in 2013 voor verzekeraars zullen gaan gelden’, aldus bestuursvoorzitter Erno Kleijnenberg.

‘Door onze financiele positie zijn wij een solide zorgverzekeraar voor onze klanten en kunnen wij onafhankelijk blijven opereren’, aldus Kleijnenberg.

Loyale en enthousiaste klanten
Het aantal verzekerden is met circa 400.000 stabiel gebleven ten opzichte van 2010. ?Ik beschouw het als een teken van vertrouwen van onze klanten dat wij ons verzekerdenaantal gelijk hebben kunnen houden in een markt die gekenmerkt wordt door prijsvechters?, aldus Kleijnenberg.

De grote loyaliteit blijkt ook uit de onlangs uitgekomen KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2011, een onafhankelijk onderzoek onder 57.000 huishoudens. ONVZ krijgt voor de dienstverlening als landelijk speler met een 8,0 de hoogste waardering. Kleijnenberg: ‘Uit het onderzoek komt naar voren dat onze klanten ONVZ vaak aanbevelen bij hun eigen relaties en ONVZ een hoge NPS (Net Promoter Score) heeft van +23. Onze klanten zijn vooral te spreken over de uitgebreide dekking, de vrije keuze en onze dienstverlening. Feiten die bevestigen dat we een koers varen die zowel bestaande als nieuwe klanten aanspreekt.’

Over ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ is een non-profit zorgverzekeraar uit Houten met 400.000 verzekerden. In 2008 vierde het bedrijf haar 75-jarig bestaan. ONVZ biedt een totaalpakket aan zorg-, preventie- en verzuimverzekeringen. ONVZ wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid en service zijn belangrijke drijfveren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen