Verplegend personeel enthousiast over videobezoek

Minister Schippers opende Dag van Verpleging op zes plaatsen tegelijk
Tijdens de opening van de Dag van de Verpleging op 12 mei was Minister Schippers van Volksgezondheid tegelijkertijd te zien en te horen in zes verschillende ziekenhuizen in Nederland.

VisionsConnected voerde de regie over de videoverbinding die verplegend personeel in staat stelde het bezoek van de minister aan het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) één van de zes Santeon ziekenhuizen, live ‘bij te wonen’. De verpleegkundigen, die met grote belangstelling deelnamen aan het evenement, konden de minister via video korte boodschappen meegeven en zagen hun vragen direct beantwoord.

Verbinding via verschillende platforms
De aangesloten Santeon ziekenhuizen beschikken ieder over videoconferencing faciliteiten, maar zijn niet allemaal in staat om hiermee extern te communiceren. Bovendien maken ze gebruik van verschillende providers en merken, zoals Tandberg, Sony en Lifesize. VisionsConnected wist met haar Managed Video Dienst de verschillende technische platforms samen te brengen en creeerde via internet een virtuele meeting room.

Santeon
Het OLVG maakt deel uit van de Santeon groep, een samenwerkingsverband van zes ziekenhuizen verspreid over Nederland. Het OLVG wilde de leden deel laten uitmaken van het bezoek van de minister en vroeg VisionsConnected een live videoverbinding te organiseren en faciliteren.

Tele-IC
Videoverbindingen spelen in toenemende mate een rol bij het toegankelijk maken van de zorg. Het OLVG maakt al gebruik van Tele-IC waarbij intensivisten – dienstdoende artsen op een intensive care afdeling – via videoverbinding verantwoordelijkheid nemen voor het monitoren en behandelen van patienten op de intensive care afdeling van een ander ziekenhuis.

Over Santeon
Als nationale ziekenhuisgroep onder de naam Santeon bundelen zes toonaangevende, topklinische ziekenhuizen verspreid over Nederland hun krachten. Santeon “streeft naar de hoogste kwaliteit van medische zorg en gastvrijheid.” Naast het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam zijn bij Santeon aangesloten: Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen, Catharina-ziekenhuis Eindhoven, Martini Ziekenhuis Groningen, Medisch Spectrum Twente en St. Antonius Ziekenhuis Utrecht. Voor meer informatie: www.santeon.nl

Over VisionsConnected
VisionsConnected is de toonaangevende managed video service provider van makkelijk te gebruiken en te implementeren diensten met kantoren in Amsterdam, London en Dubai. VisionsConnected levert, ontwikkelt en implementeert diensten voor visuele communicatie. Het bedrijf levert verkoop, ondersteuning en toegevoegde waarde diensten binnen 30 dagen, wereldwijd. Bezoek www.visionsconnected.com voor meer informatie.

Bron: CREW Communicatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen