Roparun start in 2012 met tweede run vanuit Hamburg

Tijdens de teambijeenkomst in Ahoy Rotterdam heeft de Roparun organisatie vandaag bekend gemaakt dat er in 2012 gestart gaat worden met een tweede Roparun vanuit Duitsland die zal starten in Hamburg. De Roparun is een estafetteloop die dit jaar voor de twintigste keer wordt georganiseerd en nu alleen nog start in Parijs en finisht in Rotterdam. De opbrengsten van de Roparun, tot nu toe ruim 40 miljoen euro, gaan naar projecten welke kankerpatienten ondersteunen.

Wachtlijst
De organisatie had al enige jaren een wachtlijst omdat er niet meer dan 275 teams op het huidige parcours konden. Voorzitter van Stichting Roparun Evenementen Jacco Zanstra: “We hebben lang gewikt en gewogen hoe we meer capaciteit konden verkrijgen, zonder het unieke karakter van de Roparun te kort te doen. Met deze nieuwe Roparun kunnen we de komende jaren weer verder groeien en hoeven we straks hopelijk geen teams meer teleur te stellen. De voorgaande jaren hadden we een wachtlijst met zo’n honderd teams, die zijn allemaal enthousiast en willen ook graag deelnemen.”

Beperkte groei
Het eerste jaar zullen er maximaal 50 teams op het Duitse parcours kunnen starten, in de volgende jaren zal dat aantal gestaag kunnen groeien. Beide Roparuns, zowel vanuit Frankrijk als Duitsland, zullen gelijktijdig starten op de zaterdag voor Pinksteren in 2012. De finish zal dat jaar op de Coolsingel in Rotterdam zijn. Voor de verdere jaren zal gekeken worden welke finishlocatie geschikt is om de verwachte verdere groei te kunnen faciliteren.

Goed nieuws voor de doelen
“Dit is bijzonder goed nieuws voor al die doelen die wij kunnen ondersteunen” reageert Peter van der Noord, voorzitter van Stichting Roparun Palliatieve Zorg, de stichting die de opgehaalde gelden verdeelt. “Met deze uitbreiding in teams kunnen we de komende jaren hopelijk ook groeien in de opbrengsten. Daarmee zouden we dan nog meer initiatieven, die er zijn op het gebied van ondersteuning van kankerpatienten, kunnen ondersteunen”.

Bron: Roparun

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen