Academisch-oncologische zorg voor patiënten regio Boxmeer officieel bekrachtigd

Array

UMC St Radboud
Afgelopen week hebben de raden van bestuur van het UMC St Radboud en het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer de oncologische samenwerking officieel bekrachtigd. Voor de patienten in de regio Boxmeer betekent dit de garantie dat ze in het Maasziekenhuis dezelfde academisch-oncologische topzorg- en behandeling ontvangen als in het UMC St Radboud.

Vertrouwde omgeving
Kanker is een ziekte die het meest voorkomt bij oudere mensen. Voor hen, maar ook voor andere oncologiepatienten is het prettig als specialistische zorg en behandeling zoveel mogelijk in de eisen vertrouwde omgeving aangeboden worden. Om die reden opende het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO) in april 2011 haar eerste satelliet-locatie in Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Oncologische specialisten van beide ziekenhuizen werken in de RUCO-satelliet samen volgens gezamenlijke protocollen en bieden hoogwaardige oncologische zorg.

Hele traject
Patienten kunnen terecht voor het hele traject van preventie, diagnostiek, behandeling en ondersteunende palliatieve zorg. Zo worden op het gebied van pijnbestrijding bij mensen met kanker onder meer speciale spreekuren gehouden. Alleen voor zeer complexe problematiek of high care gaat de patient naar het UMC St Radboud. Ook bestraling kan op korte termijn in Boxmeer gebeuren. Daarvoor wordt een speciaal radiotherapeutisch centrum gebouwd, pal naast het Maasziekenhuis, dat in 2012 de deuren opent.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen