Samenwerking TopSupport en Sport Medisch Centrum JBZ

Array

TopSupport, het medisch sportgezondheidscentrum van het St. Anna Ziekenhuis en Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ) gaan samenwerken waarbij uitwisseling van kennis en ervaring bij begeleiding van topsporters centraal staat. Sportarts Hans van Kuijk gaat naast zijn werkzaamheden bij TopSupport aan de slag bij SMC JBZ. Hij vult hiermee het huidige team van het SMC JBZ, de sportartsen Maikel van Wijk en Kasper Janssen, aan.

SMC JBZ (Den Bosch) en TopSupport (Geldrop/Eindhoven) zijn beide aangesloten bij de Federatie Sport Medisch Instellingen en bieden sportmedische zorg en begeleiding voor sporters van alle niveaus. Om sporters die op het allerhoogste niveau sporten te begeleiden en behandelen zijn er door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS) kwaliteitseisen opgesteld. TopSupport voldoet aan deze eisen en heeft een volledige certificering als Topsport Medisch Samenwerkingsverband (TMS). SMC JBZ verwacht dit jaar de volledige TMS certificering. Het werken met een TMS gecertificeerde sportmedische instelling wordt door het ministerie van VWS en NOC*NSF gezien als waarborg voor professionele topsportbegeleiding.

 

Manager bedrijfsvoering Dirk-Jan Willekens van TopSupport en directeur Peter Langenbach van het SMC JBZ zijn verheugd met de eerste officiele samenwerking tussen twee Brabantse sportmedische centra die overigens geen onbekende van elkaar zijn. TopSupport en SMC JBZ zijn beiden namelijk medisch partner van het Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen