St. Jude Medical introduceert Epiducer-systeem tegen chronische pijn

Array

St. Jude Medical maakt lancering van het nieuwste leveringssysteem van neurostimulatieleidingen voor chronische pijn op de Australische markt bekend
Eerste patienten in Australie zijn geïmplanteerd door middel van het nieuwe Epiducer-leveringssysteem van leidingen voor neurostimulatietherapie

St. Jude Medical, Inc. (NYSE:STJ), een wereldwijd bedrijf voor medische apparatuur, kondigde vandaag de lancering op de Australische markt aan van het Epiducer™-leveringssysteem van leidingen voor neurostimulatietherapie voor de behandeling van chronische pijn. Tentoongesteld op het 10de wereldcongres van de International Neuromodulation Society in Londen, Engeland, geeft dit unieke systeem artsen de mogelijkheid om meerdere neurostimulatieleidingen door één centraal punt te plaatsen, waaronder de eigendomsrechtelijk S-Serie™-bestuurbare peddelleidingen, die ontworpen zijn voor minimaal ingrijpende plaatsing.

The Epiducer(TM) lead delivery system enables the placement of multiple neurostimulation percutaneous leads and S-Series(TM) paddle leads through a single entry point. Neurostimulation leads are utilized in spinal cord stimulation (SCS) therapy for the management of chronic pain. Image provided by St. Jude Medical, Inc. 

Dit systeem, het eerste in haar soort, is ontworpen om de procedurele complexiteit te verminderen en de efficientie te verbeteren van de plaatsing van de neurostimulatieleidingen die gebruikt worden in ruggengraatstimulatietherapie voor de behandeling van chronische pijn. Voorafgaande aan het Epiducer-systeem vereiste de plaatsing van meerdere percutane neurostimulatieleidingen het maken van meerdere kleine incisies. Bovendien vereiste een implantaat van een peddelleiding een laminotomie, een meer ingrijpende chirurgische ingreep dat meestal de verwijdering van een deel van het wervelkolombot vereiste. Artsen gebruiken vaak meer dan één leiding of een combinatie van verschillende soorten leidingen, zoals percutane- en chirurgische peddelleidingen om complexe pijn zoals lage rugpijn te behandelen.

“Als we als arts, gespecialiseerd in pijnbehandeling, een eenvoudigere en minder ingrijpende procedure kunnen uitvoeren wanneer we dezelfde mate van effectieve zorg leveren, dan zal de patient hier van profiteren,” aldus Peter Courtney, MBBS, FIPP van de Melbourne Pain Group in Melbourne, Australie. “Door het Epiducer-systeem kon ik combinaties van leidingen bij mijn patienten gebruiken en greep krijgen op pijnpatronen die anders een veel ingewikkeldere procedure zouden hebben vereist.”

Het Epiducer-systeem is de nieuwste toevoeging aan St. Jude Medicals productportfolio die primeurs binnen de branche bevat, zoals ’s werelds kleinste neurosimulator voor chronische pijn – de Eon Miniâ„¢ – ruggengraatstimulator.

“Het Epiducer-leveringssysteem van leidingen geeft artsen meer flexibiliteit in de plaatsing van leidingen voor neurostimulatie voor de behandeling van chronische pijn,” zei Chris Chavez, voorzitter van de Afdeling voor Neuromodulatie van St. Jude Medical. “Artsen voorzien van klinisch relevante nieuwe producten zoals het Epiducer-systeem stelt hen in staat om meer controle en mindere procedurele risico’s te hebben wanneer zij patienten deze levensveranderende behandeling geven.”

Neurostimulatie (ook wel ruggengraadstimulatie genoemd) wordt gebruikt voor de behandeling van chronische pijn van de romp of ledematen en pijn als gevolg van mislukte rugoperaties. Lichte elektrische pulsen worden uitgevoerd vanaf de neurostimulator naar de leiding of leidingen die geplaatst zijn in de epidurale ruimte bij de ruggengraat om de overdracht van pijnsignalen naar de hersenen te onderbreken of te maskeren. Elektroden op de leiding kunnen worden geprogrammeerd om aan de behoeften van individuele patienten te voldoen. Meer informatie over neurostimulatietherapie kan gevonden worden op www.PowerOverYourPain.com.

Drie decennia van toonaangevende technologie op het gebied van neurostimulatie

Meer dan 30 jaar lang heeft de Afdeling voor Neuromodulatie van St. Jude Medical nieuwe technologien ontwikkeld voor de behandeling van chronische pijn en andere neurologische aandoeningen. Op dit moment zijn meer dan 75.000 patienten in 40 landen geïmplanteerd met neurostimulatiesystemen van St. Jude Medical.

St. Jude Medical, gericht op onderzoek, ontwikkelt nieuwe technologien om de groeiende lijst van neurologische aandoeningen aan te pakken. Klinische studies zijn momenteel aan de gang voor de ziekte van Parkinson, essentiele tremor, migraine, ernstige depressieve stoornis en andere aandoeningen.

Chronische pijn is een grotendeels onderbehandelde en onbegrepen aandoening die wereldwijd miljoenen patienten treft. De Wereldgezondheidsorganisatie, in samenwerking met de Internationale Vereniging voor de studie van pijn (IASP -International Association for the Study of Pain), meldt dat maar liefst één op de vijf mensen lijdt aan een matige tot ernstige vorm van chronische pijn.

Over St. Jude Medical

St. Jude Medical ontwikkelt medische technologie en diensten die zich richten op de geven van meer controle aan degenen die cardiale, neurologische en chronische pijn behandelen bij patienten wereldwijd. Het bedrijf is toegespitst op het bevorderen van geneeskundige praktijk door, waar mogelijk, het verminderen van risico’s en door bij te dragen aan succesvolle resulaten voor iedere patient. St. Jude Medical is gevestigd in St. Paul, Minnesota en heeft vier belangrijke aandachtsgebieden waaronder hartritmestoornissen, boezemfibrilleren, cardiovasculaire en neuromodulatie. Voor meer informatie, ga naar sjm.com.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995 die betrekking hebben op risico’s en onzekerheden. Zulke toekomstgerichte verklaringen omvatten de verwachtingen, plannen en vooruitzichten voor het bedrijf, inclusief mogelijke klinische successen, de verwachte reglementaire goedkeuringen en toekomstige productlanceringen, en verwachte inkomsten, marges, winsten en marktaandelen. De verklaringen van het bedrijf zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management en zijn onderhevig aan bepaalde risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van die beschreven in de toekomstgerichte verklaringen. Deze risico’s en onzekerheden omvatten marktcondities en andere factoren buiten de controle van het bedrijf en de risicofactoren en andere waarschuwingen beschreven in de documenten van het bedrijf, gedeponeerd bij de SEC, waaronder deze beschreven in de hoofdstukken Risicofactoren en Waarschuwende uitspraken van het jaarverslag op formulier 10-K voor het fiscale jaar dat eindigde op 01 januari 2011 en het kwartaalverslag op formulier 10-Q voor het fiscale kwartaal dat eindigde op 02 april 2011. Het bedrijf is niet van plan om deze verklaringen bij te werken en heeft, onder alle omstandigheden, geen verplichting om iemand van een dergelijke update te voorzien.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen