Hans Hoek beschrijft het Circus Governance

Array

Nieuw boekje om debat aan te jagen
De kleurrijke wereld van Health Care Governance wordt door Hans Hoek beschreven in ‘Circus Governance’, dat vandaag verschijnt. Is eigentijds besturen een soort circus geworden? Met dit boekje levert C3 een frisse en speelse bijdrage aan de ontwikkeling van Health Care Governance in Nederland. ‘Circus Governance’ nodigt uit om governance anders te bekijken en er een vernieuwd debat over aan te gaan.
Governance is een van de thema‟s waar C3 al lang een rol in vervult. Zo nam C3 het initiatief tot de commissie Health Care Governance en werd samen met iBMG een van de eerste leergangen voor toezichthouders verzorgd. Governance is toe aan nieuwe inzichten, waarbij de persoonlijkheden, de integriteit en de relaties tussen mensen veel belangrijker zijn dan regels. Waarbij vertrouwen en elan hersteld worden en waarbij de gezondheidszorg als sector zich beter laat zien.
Inspiratie
In „Circus Governance‟ zoekt auteur Hans Hoek naar inspiratie voor bestuur, toezicht en verantwoording, waarvoor de verzamelterm governance gebruikelijk is geworden. Governance komt vaak over als een ernstige zaak van regels en controle, waar de top van de organisatie, de externe toezichthouders en de overheden het maar druk mee hebben. Governance is echter ook van belang voor de professional en de andere werkers in de zorg, voor de cliënten, voor de burger en voor de maatschappij. “Als we allemaal met governance bezig zijn, dan moet het wel een beetje leuk zijn”, schrijft Hoek. “Dan moet je het als lust en niet als last ervaren. Dan moet je door governance geïnspireerd kunnen worden om de goede dingen goed te doen.”
Circus Governance is het derde boekje in de „Inspiratiereeks‟ van C3. Eerder verschenen er boekjes over zorginnovatie („Inspiratie voor zorginnovatie‟) en de gezamenlijke agenda van professionals en bestuurders („De kloof overbrugd‟).
„Circus Governance‟ is te bestellen voor € 12,50 (inclusief verzendkosten) via het C3 secretariaat, tel. 033 – 43 43 170, of per mail: [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen