Nieuwe film: IK KAN LEVEN MET MS

25 mei is het Wereld MS Dag. Op deze dag presenteert het Nationaal MS Fonds de film “Ik kan leven met MS”.  Vier mensen met verschillende beloopsvormen van MS zijn gefilmd in het dagelijks leven. De film inspireert uit te gaan van mogelijkheden en informeert over de verschillende gezichten van MS.

Diagnose MS
Als mensen van hun behandelend neuroloog te horen krijgen dat ze MS hebben, overvalt vaak een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het soms een opluchting dat nu eindelijk een naam gegeven wordt aan die vage klachten. En aan de andere kant overweldigt een gevoel van angst voor een toekomst waarin de rolstoel en afhankelijkheid een permanente rol spelen. Die angst heeft een negatief effect op het ziektebeloop. Angst verstart en brengt stress met zich mee. De film “Ik kan leven met MS” heeft als doel om die angst en stress te verminderen, want de film laat zien dat je ook met MS een prettig leven kan hebben. Met MS kan je soms ook blijven werken, sporten of een sociaal leven behouden.

Goede voorlichting
Deze  film is voor een ieder met MS geschikt. Ook kan de film ingezet worden als voorlichtingsmateriaal voor het algemene publiek dat nog steeds een verkeerd beeld heeft van MS. MS is namelijk geen spierziekte en met MS kom je zeker niet altijd in een rolstoel terecht. MS is een ziekte met meer gezichten.  Door die misvattingen ervaren veel mensen met MS dagelijks onbegrip vanuit de directe omgeving en de samenleving.

De film is in het kader van het nieuwe CAN DO behandelprogramma gemaakt. Het nieuwe behandelprogramma voor mensen met MS heeft dezelfde doelstelling als de film: kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

De film is te bestellen bij het Nationaal MS Fonds: www.nationaalmsfonds.nl, [email protected] of T: 010 – 59 198 39.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen