Opbrengst zevende benefietgala Helen Dowling Instituut € 306.110,- euro.

Array

Op zaterdag 21 mei vond in DeFabrique in Utrecht het zevende Helen Dowling Gala plaats. De fantastische opbrengst van netto € 306.110,-  komt geheel ten goede aan de psychosociale begeleiding die het Helen Dowling Instituut te Utrecht biedt aan mensen met kanker en hun naasten. Aan het eind van de avond overhandigde directeur Arie Brienen van de Jaarbeurs Holding en vriend van het instituut, verheugd de opbrengstcheque aan directeur dr. Bram Kuiper van het Helen Dowling Instituut.
Het voortbestaan van het Helen Dowling Instituut is mede afhankelijk van giften en sponsoring en daarom organiseert het jaarlijks dit benefietgala. De presentatie van de avond was wederom in handen van Anita Witzier, die het werk van het instituut een warm hart toedraagt. Naast een ontroerend openingslied van het Koor Zingen voor je leven van (ex-) kankerpatienten, bood de avond optredens van een scala aan artiesten, die de avond tot een groots en bijzonder evenement maakte. Ellen ten Damme ontroerde met een prachtig optreden, waarna Berget Lewis de gasten liet swingen op de dansvloer. Andere optredens waren er van MiEr, Redondo Musica en de Crazy Piano’s. In totaal waren er 350 gasten aanwezig, waaronder minister Donner, minister Opstelten, FNV voorzitter Agnes Jongerius en diverse kopstukken uit het bedrijfsleven.
Openbare Veiling
Tijdens de openbare veiling, onder leiding van veilingmeester Paulina Cramer van Christie’s gingen veel bijzondere stukken onder de hamer. De klapper van de avond was ‘vijf dagen Porsche ijs-en wintertraining op de Poolcirkel’, dat maar liefst twee keer werd afgeslagen op
€ 18.000,-. Het bronzen beeld ‘De Pauw’ van kunstenaar Peter Petersen werd geveild voor
€ 30.000,-. En de eerste prijs van de loterij, een Volkswagen Polo werd door de winnaar weer ter veiling aangeboden en leverde nog eens € 15.000,- op.
Stille Veiling
De ‘Stille Veiling’ middels biedkastjes onder leiding van cabaretgroep MiEr leverde nog eens
€ 65.510,- op. Overige opbrengsten kwamen uit de loterij, door tafelverkoop en door donaties, welke onder andere werden ingezameld door hardloper Sam Drost die voor het HDI de Chinese muur marathon liep op de dag van het gala.
Helen Dowling Instituut
Het Helen Dowling Instituut (HDI) in Utrecht biedt psychosociale begeleiding aan mensen met kanker en hun naasten. Daarnaast verricht het HDI wetenschappelijk onderzoek en biedt scholing aan zorg- en hulpverleners in de oncologie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen