Eerste regionaal cliëntenraadcongres in Havenziekenhuis

Array

van links naar rechts: Jan van Peet (voorzitter clientenraad Havenziekenhuis), Wim van der Meeren (directeur CZ Verzekeringen), Hester van de Bovenkamp (docent Beleid & Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit),  A. Huyben ( voorzitter clientenraad Sint Jans Gasthuis Weert) en Yvonne Nesselaar (congresvoorzitter).Balans en toekomst centraal
Op maandag 23 mei was er een congres voor clientenraden in Zuid Holland met het thema “vijftien jaar clientenraden; de balans en de toekomst”. De organisatie van het congres was in handen van de clientenraad van het Havenziekenhuis en er waren ruim 70 geïnteresseerden aanwezig bij deze bijeenkomst.

De clientenraad van het Havenziekenhuis was erin geslaagd een aantal interessante sprekers aan te trekken voor het congres, zoals Wim van der Meeren, directeur CZ Zorgverzekeringen en Hester van de Bovenkamp en Kor Grit, docenten Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit. Ook Alex Dirks, directeur zorg van het Maasstad Ziekenhuis en de heer A. Huijben van de clientenraad van het Sint Jans Gasthuis in Weert verzorgden een deel van het programma. Het onderwerp patientenparticipatie werd zo vanuit meerdere invalshoeken belicht en dat leverde, behalve interessante presentaties ook levendige discussies op onder leiding van congresvoorzitter Yvonne Nesselaar. Het congres zal in 2012 een vervolg krijgen en dan opnieuw georganiseerd worden door één van de ziekenhuizen in de regio Rotterdam Rijnmond.

Recente artikelen