Judith Merkies over de Innovatie

0
255

De problemen waar we voor staan zijn gigantisch. In Nederland en Europa vergrijst de bevolking in hoog tempo, kampen we met de zwaarste economische crisis in de eeuw en is de werkloosheid historisch hoog. Judith Merkies legt uit de noodzaak van een innovatie unie. Europa is sterk in onderzoek, maar niet sterk in de resultaten naar de markt te brengen. De innovatie unie zorgt voor stimuleren van deze markt.

De rol van de burger achter innovatie is daarbij cruciaal. Steeds vaker zijn burgers de sturende kracht achter veel veranderingen. Slimme en duurzame innovatieve producten en diensten mogen niet langer op de plank blijven liggen en moeten sneller hun weg naar de markt vinden. Daarom is de verbinding tussen succesvol onderzoek, het bedrijfsleven en de burger zo essentieel.

Als lid van de Commissie industrie, onderzoek en energie en als vervangend lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid zet Judith Merkies zich hier dagelijks voor in.

Vorig artikelBartiméus kiest voor iSOFT MicroHIS X
Volgend artikelRIVM vraagt artsen in Nederland om alert te zijn op E-HEC
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.