JBZ: Veilige en transparante zorg

0
197


Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) organiseert ter ere van de opening op donderdag 30 juni 2011 een landelijk symposium voor zorgverleners en zorgbestuurders. Eminente deskundigen uit binnen- en buitenland spreken over “veiligheid en transparantie in zorg en opleiding”. Onder voorzitterschap van hoogleraar gezondheidspsychologie prof. dr. Jozien Bensing komen onder andere aan het woord minister Edith Schippers, prof. mr. Pieter van Vollenhoven en een aantal vooraanstaande medisch specialisten uit het ziekenhuis zelf. Internationale sprekers zijn Paul Levy (Beth Israel Deaconess MC, USA) en Scott Higginbotham (NASA, USA).

Veiligheid en transparantie zijn belangrijke kernwaarden in het nieuwe JBZ, dat zich ten doel gesteld heeft het meest patientgerichte en patientveilige ziekenhuis van Nederland te worden. Medisch specialist Marjo Jager licht toe hoe het ziekenhuis de komende jaren om wenst te gaan met transparantie. In 2009 maakte het JBZ bijvoorbeeld als een van de eerste ziekenhuizen zijn mortaliteitscijfers openbaar. Ook cardioloog dr. Marcel Daniels en internist dr. Paetrick Netten zullen het thema veiligheid vanuit hun eigen optiek belichten.

De diversiteit van de sprekers maakt dit symposium bijzonder voor zowel zorgverlener als zorgmanager. Het thema transparantie wordt van verschillende kanten belicht, waarbij geleerd wordt van andere sectoren.

 

 

 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.jeroenboschsymposium.nl