Philips continueert medische IT-cursus ‘DICOM in de Praktijk

Array

Philips vervolgt de medische IT-cursus voor zorgprofessionals: ‘DICOM in de Praktijk’. De tweedaagse training verschaft praktische kennis over hoe de uitwisseling van gegevens tussen beeldvormende (MR, CT, röntgen) en beeldverwerkende medische systemen (PACS) in zijn werk gaat. De leveranciersonafhankelijke training is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging Medische Beeldvorming en Radiotherapie. (NVMBR) en op dit moment is een tweede accreditatieaanvraag in behandeling bij de Vereniging voor Ziekenhuis Instrumentatietechnici (VZI).

In de medische wereld gaat veiligheid, voor zowel patienten als medische staf, vóór alles. Daarom gelden voor medische IT strikte regels en standaarden. DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) is er één van. Radiologische werkers en IT-medewerkers in ziekenhuizen moeten deze standaard kennen. De cursus ‘DICOM in de praktijk’ draagt aan de hand van praktijkvoorbeelden die kennis en kunde op een effectieve en efficiente manier over.

De training is bedoeld voor eindgebruikers, radiologen, laboranten, IT-systeembeheerders en klinisch fysici die in de dagelijkse praktijk (gaan) werken met PACS systemen of eerste lijn support geven. De cursus in 2010 trok naast IT personeel ,ook veel radiologisch laboranten, onder meer van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Deze nationale screening is onlangs volledig gedigitaliseerd door Philips.

De cursus wordt gegeven in het trainingscentrum van Philips Healthcare in Best. Dat heeft een aantal voordelen: omdat de beeldvormende systemen en IT-systemen daar voorhanden zijn, worden theorie en praktijk(casussen) gekoppeld – en de interactieve, hand-on training wordt gegeven door specialisten met jarenlange praktijkervaring op het gebied van DICOM en radiologische workflow.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen