Prof. Dr. Hans Galjaard bij De Nacht van Kunst & Wetenschap

Array

Op 4 juni vindt de Nacht van Kunst en Wetenschap plaats in de binnenstad van Groningen. In de binnenstad van Groningen vinden tal van activiteiten plaats met wetenschap, theater, tentoonstellingen, kunst, workshops en experimenten. Eén van de thema’s voor dit jaar is Healthy Ageing.Tijdens het festival, dat plaatsvindt op 18 locaties met in totaal 237 acts, geeft onder andere prof. dr. Hans Galjaard een lezing over de schoonheid van wetenschapsbeelden.

Prof. dr. Hans Galjaard is emeritus hoogleraar humane genetica aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens zijn werk werd hij enorm geraakt door de overrompelende schoonheid van wetenschapsbeelden. Hij verzamelde vervolgens bij collegae vele honderden beelden die ons versteld doen staan. Ze openen een wereld die naast wetenschappelijk inzicht ook schoonheid brengt. Met deze beelden initieerde Galjaard vervolgens de tentoonstelling Schoonheid in de Wetenschap in Museum Boijmans van Beuningen. Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap vertelt Galjaard over de prachtige beelden en gaat hij in op de vraag of de foto’s ook nog een wetenschappelijke waarde bevatten.

 

Naast de lezing van Galjaard is er nog veel meer te beleven tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap. Zo kunnen echte wetenschapsfanaten meebouwen aan een reuzenmolecuul in de der Aa-kerk, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot Kerk der Wetenschappen. In de kerk bestel je verder je eigen DNA aan de DNA bar en een moleculair drankje bij de chemo-bar. Ook is te zien hoe echt kloppende hartcellen worden gekweekt en is er een speurtocht uitgezet langs de route van De Nacht waarbij je met Augmented Reality en een mobiele applicatie op je smartphone 3D-modellen van moleculen moet opsporen.

 

En dat is nog maar een hele kleine greep uit het programma. Daarnaast zijn onder andere Go Back To The Zoo, Tim Knol, het NNT, 3FM met het 3FM Talent Stage, A Silent Express, Kensington, Club Guy & Roni, het NND, Arjen Lubach, Random Collision, het Pavlov E-Lab, de Fusion Roadshow, Vincent Icke, Sebstiaan Labrie en als afsluiter op de Vismarkt Slagsmålsklubben van de partij. En dit is nog lang niet alles! Kortom: De Nacht staat bol van de leuke en spannende acts. Het gehele programma is te vinden op de website www.denachtvankunstenwetenschap.nl.

 

Tickets zijn te koop via www.denachtvankunstenwetenschap.nl, in de webshop van het Groninger Museum, bij Plato en bij de Universiteitswinkel aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat. De prijs tijdens de voorverkoop (tot en met 4 juni, 18.00 uur) bedraagt € 7,50.  Op 4 juni kosten de tickets € 10,-. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee.

 

 

De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt georganiseerd vanuit een samenwerkingsverband tussen Het Akkoord van Groningen en het Groninger Museum. Het Akkoord van Groningen bestaat uit de volgende partners: Universitair Medisch Centrum Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en de Gemeente Groningen.

Op de hoogte gehouden worden? Meld je dan op de website aan voor de nieuwsbrief, volg @denacht op Twitter of denachtvankunstenwetenschap op Facebook.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen