Drie finalisten Academische Jaarprijs 2011 bekend

Array

100.000 euro voor vertaling wetenschappelijk onderzoek naar breed publiek
De drie kanshebbers voor de hoofdprijs van de Academische Jaarprijs 2011 zijn bekend. Uit totaal dertien inzendingen nomineerde de vakjury onder voorzitterschap van Paul Schnabel drie teams voor de finale:

  • Team Kraaijeveld met het project Leve DNA!
    Leids Universitair Medisch Centrum
  • Team Moerel met het project Brein in Beeld
    Maastricht University
  • Team van Wezel met het project Antibiotica gezocht!
    Universiteit Leiden

 

De Academische Jaarprijs is bestemd voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. Het team met het meest creatieve en overtuigende communicatieplan ontvangt de hoofdprijs van 100.000 euro om het ingediende plan te realiseren. Deelname staat open voor teams van studenten, promovendi en onderzoekers van de Nederlandse universiteiten, UMC’s, bij KNAW of NWO aangesloten onderzoeksinstituten, TNO, GTI’s en andere niet-commerciele onderzoeksinstellingen.

 

Finale

De drie finalistenteams werken de komende maanden hun plannen uit en presenteren deze op 26 oktober 2011 tijdens de finaleavond aan de jury, pers en het publiek. Op die avond wordt bekend welk team de jury uiteindelijk het meest overtuigt en zich de winnaar van de Academische Jaarprijs 2011 mag noemen.
Labyrint Publieksprijs

De drie finalisten maken ook kans op de Labyrint Publieksprijs, uitgeloofd door mediapartners VPRO en NTR. In aanloop naar de finale zullen de genomineerde teams zich de eerste weken van oktober presenteren in tv-uitzendingen van Labyrint en op wetenschap24.nl. Via deze website kan iedereen een stem uitbrengen voor het team dat een reportage zou moeten winnen in Labyrint. Ook de winnaar van deze publieksprijs wordt tijdens de finale op 26 oktober 2011 bekendgemaakt.

 

Jury

De jury staat dit jaar onder voorzitterschap van Paul Schnabel, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau. Verder hebben zitting in de jury: Isolde Hallensleben (programmamaker en presentator), David Lentink (winnaar AJP 2010), Hein Meijers (specialist wetenschapscommunicatie), Jelle Reumer (directeur Natuurhistorisch Museum Rotterdam) en Juliette Walma van der Molen (universitair hoofddocent Wetenschapseducatie en Communicatie).

Partners

De Stichting Academische Jaarprijs is in 2005 opgericht door NRC Handelsblad, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De editie 2011 komt mede tot stand dankzij mediapartners VPRO en NTR en sponsoren SNS REAAL Fonds, Stichting Stadspartners Leiden en DDK.

 

 

Kijk voor meer informatie over de Academische Jaarprijs op www.academischejaarprijs.nl.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen