Mensen zoeken online hulp bij seksuele problemen

0
297

Seksualiteit.nl biedt nu ook hulp bij ziekte of beperking
Internet is een populaire manier voor mensen om een oplossing te zoeken voor hun seksuele problemen, blijkt uit onderzoek van Rutgers WPF. Om daaraan tegemoet te komen lanceert Rutgers WPF vandaag haar vernieuwde website Seksualiteit.nl met betrouwbare online informatie, tips en oefeningen bij problemen in het seksleven.

Informatie helpt al grote groep
Uit onderzoek van Rutgers WPF blijkt dat de helft van de mensen voor het oplossen van hun seksuele problemen op internet gaat zoeken. Informatie via internet helpt een grote groep al meteen: 47% van de mensen van alle leeftijden geeft aan dat met de informatie de seksuele problemen zijn verminderd. Onder de jongeren geeft zelfs 80% dat aan.

Populairste website nu uitgebreid
Seksualiteit.nl is de meest geraadpleegde website bij seksuele problemen (48%). Maar ook mensen zonder seksuele problemen kunnen er veel handige informatie vinden. Bijvoorbeeld over anticonceptie of het praten met je kind over seksualiteit. Nieuw aan de site zijn de tips, oefeningen en tests.

Seksualiteit bij ziekte of beperking
Oók nieuw op Seksualiteit.nl is de speciale aandacht voor seksualiteit in relatie tot chronische ziekte en lichamelijke beperking. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft deze uitbreiding mogelijk gemaakt en er is samengewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen en verschillende patientenverenigingen. Uit een test onder mensen met een ziekte of beperking blijkt dat zij na het bezoeken van de website het idee hebben dat zij hun seksleven leuk kunnen maken ondanks hun ziekte of beperking. Ook weten zij beter waar zij hulp bij seksuele problemen kunnen vinden.

Bron: World Population Foundation/ MYBODY

Vorig artikelAfschaffen persoonsgebonden budget: meerkosten 650 miljoen euro
Volgend artikelESHG Award voor prof. Van Ommen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.