Nederlands bedrijf doet belangrijke ontdekking over de aanmaak van nieuwe spiercellen

Array

Recent onderzoek door OrgaNext Research heeft aangetoond dat vitamine D de aanmaak van androgeen receptoren op skeletspiercellen stimuleert. De onderzoekers ontdekten ook dat het anabole steroïde nandrolon decanoaat de aanmaak van vitamine D-receptoren op skeletspiercellen stimuleert en dat de combinatie van nandrolon en gehydroxileerd vitamine D (NDD) een synergetisch effect heeft op de in-vitro-proliferatie van skeletspiercellen. Lenus Kloosterboer, PhD, zal dit baanbrekend onderzoek op 4 juni om 16.00 presenteren in Boston, USA, tijdens het jaarlijkse congres van de Endocrine Society

Kloosterboer: “We hebben ontdekt dat beide stoffen de aanmaak van hun eigen en van elkaars receptoren op menselijke skeletspiercellen stimuleren. Dit is nooit eerder gepubliceerd en kan een belangrijke bijdrage leveren aan opheldering van het mysterie van spierveroudering.
Wat deze studie uniek maakt is dat we zowel jongere als oudere menselijke skeletspiercellen hebben gebruikt. We zagen dat de effecten van beide stoffen substantieel groter waren bij de oudere spiercellen. We denken dat dit komt omdat met het klimmen der jaren het aantal van deze receptoren gestaag afneemt, waardoor spiercelvernieuwing steeds moeizamer wordt en uiteindelijk bijna tot stilstand komt.
Het is bijzonder veelbelovend dat het aanmaken van nieuwe spiercellen getriggerd kan worden door de actieve metabolieten van NDD. Oudere patienten kunnen bij een ziekenhuisopname van slechts drie dagen tot tien procent van hun beenspieren verliezen; een flinke aanslag op hun vitale reserves en herstellend vermogen. Iedereen die wel eens van nabij heeft meegemaakt hoe snel ouderen kunnen verzwakken, begrijpt de urgente medische noodzaak.
De resultaten van deze studie kunnen mogelijk een bijdrage leveren aan ons begrip over spierveroudering en brengen een klinische oplossing een stap dichterbij.”


Over OrgaNext Research

OrgaNext Research BV is het eerste biofarmaceutische bedrijf ter wereld dat zich uitsluitend richt op herstel na ziekenhuisopname of ongeval. OrgaNext Research BV is een Nederlands bedrijf, in 2009 opgericht door voormalige Organon en Unilever executives en is gevestigd in Arnhem. Meer informatie op http://www.organext.com.

Bron: OrgaNext Research

Recente artikelen