Groen licht voor fusie Achmea en De Friesland

Array

NZa geeft positieve zienswijze op fusie
NZa adviseert NMa in nader onderzoek naar de effecten van fusie Achmea en De Friesland

De NZa heeft nader onderzocht of de voorgenomen fusie tussen zorgverzekeraars Achmea en De Friesland negatieve gevolgen heeft voor de publieke belangen in de zorg: de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit. Hoewel de gefuseerde organisatie in de provincie Friesland een groot marktaandeel zal hebben, verwacht de NZa dat er voldoende keuzevrijheid voor de consument en machtsevenwicht tussen zorgverzekeraars zal blijven.

De NZa verwacht dat er voldoende concurrentie blijft onder zorgverzekeraars na de fusie. Verzekerden behouden de keuze om – ook online – hun ziektekostenverzekering bij een andere regionale of landelijke verzekeraar af te sluiten.

Op zichzelf is inkoopmacht van verzekeraars een goede zaak. Als verzekeraars scherp zorg in kunnen kopen voor hun verzekerden, blijft er een impuls voor zorgaanbieders om de prijs-kwaliteitverhouding van de zorg goed te houden. Verzekeraars hebben daarnaast een zorgplicht: zij zijn wettelijk verplicht om goede, tijdige en betaalbare zorg in te kopen voor hun verzekerden. Ook zullen verzekeraars zorg in willen kopen bij zorgaanbieders waar hun verzekerden vertrouwen in hebben, om hun klanten te behouden.

Het document ‘Zienswijze Eureko B.V. – De Friesland Coöperatie U.A.’ wordt binnenkort gepubliceerd op de website van de NZa.

Bron: NZa

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen