Leerlingen onderzoeken het leven met Gilles de la Tourette

Array

Op het Profielwerkstukcongres, 10 juni a.s. van 13.00 u- 17.00u te UMC Utrecht, komen twee VWO-6 leerlingen van het Anna van Rijn College hun werk ‘ Leven met Gilles de la Tourette’ presenteren. De leerlingen, Lisette Mertens en Judith de Bruin, hebben afgelopen anderhalf jaar onderzoek gedaan naar hoe mensen met Gilles de la Tourette door het leven gaat, wat de aandoening kan betekenen voor mensen en hoe dit hun dagelijkse leven aan kan tasten. Het resultaat is een echt gezondheidswetenschappelijk onderzoek waarbij vele invalshoeken op dit interessante onderwerp worden belicht. Zowel de medische aspecten van de oorzaak, behandelmethoden alsmede de definitie(s) van Gilles de la Tourette komen aan de orde.

Hierna hebben de leerlingen onderzocht bij mensen die deze aandoening hebben wat hun ervaringen zijn met o.a. het vinden van een baan, het aanknopen van relaties en andere aspecten die de meeste mensen normaal gesproken gewoon voor lief nemen. Zij zullen al dit werk zoals gezegd trots komen presenteren op het Profielwerkstukcongres. Tot zover dit bericht.
Bovengenoemde onderzoeksverslagen zijn twee van de vijf werkstukken waarover eindexamen leerlingen op vrijdag 10 juni a.s. een presentatie geven op het Profielwerkstukcongres in de roze collegezaal van het UMC Utrecht. Dit gratis te bezoeken congres is een samenwerkingsverband tussen het UMC Utrecht, Hoge School Utrecht, Universiteit Utrecht en de Werkplaats Kindergemeenschap. Tijdens dit congres zullen de vijf beste profielwerkstukken over Volksgezondheid gemaakt door leerlingen van middelbare scholen in de regio Midden-Nederland worden gepresenteerd. Een jury onder leiding van UMC Utrecht hoogleraar Dop Bär reikt prijzen uit aan drie te verkiezen winnaars. Daarnaast mogen alle genomineerden een keer in de AGIS skybox naar FC Utrecht komen kijken. Wilt u naar dit middagcongres? Stuur dan een mail naar congres coördinator Cora Bastiaansen op [email protected].

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen