Mirjam Mol-Arts benoemd tot hoofd van nieuwe ontwikkelingscentrum in Oss

Array

Mirjam Mol-Arts is benoemd tot hoofd van het nieuwe Development Center Oss en site head voor Merck Research Laboratories (MRL) in Oss. In haar nieuwe rol houdt Mirjam toezicht op alle activiteiten van het ontwikkelingscentrum en is zij verantwoordelijk voor de strategische richting van MRL in Oss op de korte en de lange termijn.
De benoeming volgt op de bekendmaking om een nieuw Development Center te realiseren op de locatie in Oss. Onze teams zullen zich daar bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve formuleringen van bestaande stoffen van Merck/MSD op alle therapeutische gebieden. Deze zijn voornamelijk bestemd voor de opkomende landen, maar in het kader van activiteiten op het gebied van Product Value Enhancement (PVE, het verhogen van de productwaarde) ook voor andere landen.
Mirjam heeft een gedegen wetenschappelijke achtergrond en ruim twintig jaar ervaring in de farmaceutische industrie. Ze is cum laude afgestudeerd in Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en is in diverse ziekenhuizen in Nederland werkzaam geweest. In 1989 maakte ze de overstap naar farma binnen de afdeling klinische ontwikkeling bij Solvay Duphar, ook in Nederland. In 1997 trad Mirjam bij Organon in dienst als Clinical Development Director.

Na de fusie met Schering-Plough was Mirjam in projectmanagement werkzaam als hoofd van het Women’s Health programma. In die functie was ze verantwoordelijk voor strategische planning, aansturing en ondersteuning om de mogelijkheden van projecten op dit therapeutische gebied tot volle ontwikkeling te laten komen. Tot voor kort was Mirjam hoofd Women’s Health en Endocrine Franchise voor Merck Research Laboratories.
Mirjam voert het leadership team voor MRL Oss aan en zal vanaf 1 juli 2011 ook deel uitmaken van het lokale management van MSD in Oss en het Nederlandse management. Daarnaast zal ze Merck Research Laboratories in Oss vertegenwoordigen in al haar contacten met de Ondernemingsraad in Oss, lokale overheden en andere sites binnen het bedrijfsnetwerk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen