Besmette bietenspruiten weggooien

Array

Voedsel en Waren Autoriteit
Nieuwsbericht nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit | 09 juni 2011
Consumenten die de rode bietenspruiten (scheuten) van de firma Hamu in huis hebben, kunnen die maar beter weggooien. Op deze kiemgroenten zijn Escherichia colibacterien (EHEC) aangetroffen die mogelijk ziekteverwekkend zijn. Het gaat niet om de EHEC-bacterie die in Duitsland veel slachtoffers heeft gemaakt. De partij wordt nu uit de handel gehaald.

Consumenten die de bietenspruiten hebben gegeten moeten bij de eerste tekenen van diarree contact opnemen met de huisarts. Dat geldt ook voor mensen die in horecagelegenheden bietenspruitjes op hun bord hebben gehad.
Waarschijnlijk gaat het wel om een ziekteverwekkende bacterie. Het Centrum Infectieziektenbestrijding (CIb) van het RIVM en de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) onderzoeken nu het exacte type van de E.-coli en kijken of de bacterie tot ziektegevallen heeft geleid.

Meer informatie:

* RIVM

* Voedingscentrum

De AID, PD en VWA bouwen aan één nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen