`Olijftak’ te Ridderkerk uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2011

Array

De afdeling `Olijftak’ van verpleeghuis Salem uit Ridderkerk is uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2011. Vanuit de actie Nederland bedankt de Zorg ontving de afdeling de meeste bedankjes en daarmee de meeste nominaties voor de titel. De zorgverleners van `Olijftak’ ontvingen het bijhorende insigne uit handen van Paul Loven, lid van het Executive Committee van PGGM en Angela Groothuizen, ambassadrice van de actie.

Van de negen genomineerde afdelingen voor Beste Zorgafdeling 2011 ging de tweede plaats naar de hart- longafdeling van Medisch Centrum Alkmaar. De afdeling Duurzaam wonen van GGZ Breburg uit Dongen behaalde de derde plaats. De uitreiking stond in het teken van waardering voor de zorgverleners. Angela Groothuizen presenteerde de uitreiking en gaf een optreden. Ook Lenny Keylard (bekend van The Voice of Holland) trad op als blijk van waardering voor zijn vakgenoten uit de zorg.

De bedankjes zijn ingestuurd door (ex-)patienten, (ex-)clienten en hun naasten als waardering voor hun favoriete zorgverlener. Deze waardering is van groot belang. Dit blijkt ook uit een enquête van PGGM onder zo’n 15.000 zorgverleners. Waardering heeft zelfs een zeer grote invloed op de keuze om te werken in de sector zorg en welzijn; 37% van de ondervraagden die zeer weinig waardering krijgen, geeft dit aan. Van de 15.000 respondenten geeft 58% aan tevreden te zijn over de waardering die zij krijgen voor hun werk.

Met de campagne Nederland bedankt de Zorg besteedt PGGM voor het zesde jaar op rij aandacht aan de internationale Dag van de Verpleging om waardering te vragen voor de zorgverleners. Ruim 11.500 mensen bedankten hun zorgverleners via www.bedankdezorg.nl. Elk bedankje was tevens een nominatie voor de titel Beste Zorgafdeling 2011.

Angela Groothuizen is ambassadrice van Nederland bedankt de Zorg Angela Groothuizen heeft grote waardering voor de mensen in de sector zorg en welzijn en is daarom opnieuw ambassadrice van de campagne. Angela Groothuizen: `Iedereen heeft wel eens zorg nodig of kent iemand die zorg nodig heeft. Maar we staan niet vaak genoeg stil bij het werk dat de mensen in de zorg verzetten. Dit gaat verder dan alleen verzorgen. Ze bieden steun, gezelschap, troost en ze doen dit met liefde. Dat verdient grote waardering en daar moeten we echt zuinig op zijn’.

De campagne Nederland bedankt de Zorg is een initiatief van PGGM.

Over PGGM
PGGM is een vooraanstaande pensioenuitvoeringsorganisatie met een oorsprong in de sector zorg en welzijn. PGGM biedt pensioenfondsen pensioenbeheer, integraal vermogensbeheer, bestuursondersteuning en beleidsadvisering. Momenteel beheert PGGM circa EUR 105 miljard pensioenvermogen van ruim 2,3 miljoen deelnemers. Als coöperatie helpt PGGM haar 563.000 leden met diensten bij het realiseren van een waardevolle toekomst.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen