Amerikaanse thuiszorg ziet ‘enorm groeipotentieel’ in Nederland

Array

Right at Home® International meldt groeiende vraag naar thuiszorg voor ouderen in Nederland
Right at Home® International, Inc., een vooraanstaand franchisegever op het gebied van thuiszorg voor ouderen, verwacht een groeiende vraag naar professioneel opgeleide zorgdienstverlening in Nederland nu families het steeds moeilijker krijgen met het vinden van een balans tussen werk en zorg voor de ouderen. Vandaag de dag zijn meer dan 2 miljoen Nederlanders 65 jaar of ouder, wat ongeveer 15 procent van de bevolking betekent. In 2030 zal naar verwachting ongeveer 25% van de Nederlandse bevolking 65 jaar of ouder zijn.

“Professioneel geleide zorgdiensten geleverd via een Right at Home Master Franchise bieden een goede oplossing voor de problemen waarmee de traditionele gezinszorg te maken krijgt bij het verbeteren van het leven van de oudere inwoners,” aldus Allen Hager, Right at Home Chief Executive Officer (CEO) en Chairman. “Het groeipotentieel in Nederland is enorm.”

Hager woonde op 9 juni 2011 de opening bij van het kantoor van de eerste thuiszorgdienstverlening in Peking, China, dat haar werkzaamheden gaat verrichten onder een Right at Home raamwerk-franchiseovereenkomst. “Er zijn overeenkomsten tussen Nederland en China,” legt Hager uit. “De mensen in Nederland en in China leven langer en willen liever thuis blijven wonen dan in een verzorgingstehuis. Er bestaat dan ook een groeiende vraag naar professionele thuiszorg voor ouderen.”

De Right at Home Master Franchise in China wordt geleid door mevrouw Yao Li, die de oprichtster is van de wereldberoemde BN Vocational School, die gratis beroepsonderwijs biedt aan kansarme jongeren in China. Zij is ook de voormalige oprichtster en CEO van de Beijing Yinda Property Management Co. Ltd., dat meer dan 3 miljoen vierkante meter commerciele gebouwen en woningen beheert in China.

“De ouderenzorg is een hot issue in China,” bevestigt Yao Li. “In de Chinese cultuur is het de verantwoordelijkheid van de kinderen om goed voor hun ouders te zorgen. Toen ik dus van vrienden hoorde over een bedrijfsmodel in de Verenigde Staten dat is gebaseerd op zorgverleners die ouderen helpen in hun huis, kreeg ik er erg veel zin in om dat systeem aan te passen voor gebruik in China. Het maakt niet uit of iemand jong is of oud, mensen willen onafhankelijk zijn. Maar als ze hulp nodig hebben, verdienen ze een goede dienstverlening en goede zorg. Deze dienstverlening zal het leven voor de ouderen in China plezieriger maken.”

Yao Li merkt op dat haar beslissing om Right at Home International Franchisee te worden werd genomen na een gedegen bestudering van talrijke Amerikaanse agentschappen. “Ik was erg onder de indruk en geroerd door Allen Hager,” legt ze uit. “Toen hij wist dat wij geïnteresseerd waren in zijn bedrijf, bezocht hij Peking en hadden we een zeer goed gesprek en hij was onder de indruk van ons team. We delen beiden dezelfde waarden, dus voelde het of we oude vrienden waren en wilden we manieren vinden om samen te werken.”

“Net als in China zullen we de komende twintig jaar ook hier een negatieve verschuiving zien tussen thuisverzorgers en mensen die behoefte hebben aan zorg,” voegt Hager toe. “In Nederland is steeds meer aandacht gericht op dit probleem en wat het betekent voor de ouder wordende populatie in Nederland.”

Over Right at Home International
Right at Home International is een wereldwijde franchiseorganisatie die gevestigd is in Omaha, Nebraska, VS, gelicentieerd door hun zusterbedrijf Right at Home, Inc., voor het wereldwijd leveren van Master Franchises. Right at Home, Inc. startte het bedrijf in 1999 en heeft sindsien zijn systeem en merken gelicentieerd aan meer dan 200 franchisehouders over de gehele Verenigde Staten. Right at Home International heeft Master Franchisees gelicentieerd in het Verenigd Koninkrijk, Brazilie en China. De franchises zijn onafhankelijke agentschappen die thuiszorg bieden aan ouderen en gehandicapte volwassenen die onafhankelijk willen blijven leven. Right at Home franchisehouders bewaken en begeleiden voortdurend de zorg die wordt geleverd door gescreende en getrainde verzorgers. Bezoek voor meer informatie over Right at Home International http://www.rahglobal.com. Bezoek voor meer informatie over Right at Home, Inc., Over Right at Home. Bezoek voor meer informatie over thuiszorgfranchisingmogelijkheden in Nederland http://www.rightathome.net/international-franchise-opportunities/markets-of-interest/netherlands/ .

Opmerking van de redacteur: Bezoek voor foto’s, video en andere informatie in verband met deze aankondiging http://china.rightathome.net.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen