Multiple Sclerose behandel- en informatiecentrum van het Jeroen Boschziekenhuis erkend als Expertisecentrum

Array

Het Multiple Sclerose behandel- en informatiecentrum is door de Stichting Topklinische Ziekenhuizen erkend als Expertisecentrum. De officiele benaming is Expertisecentrum voor Multiple Sclerose Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Het Multiple Sclerose behandel- en informatiecentrum is één van de drie perifere ziekenhuizen in Nederland die zich Multiple Sclerose centrum mag noemen.  Het centrum is in 2006 al gecertificeerd door het Nationaal Multiple Sclerose fonds.

Overstijgend
Patienten uit de regio en van buiten de regio worden verwezen naar het Multiple Sclerose centrum. In het visitatierapport van de NVvN wordt gesteld dat de commissie van mening is dat het MS centrum een zeer grote en voortreffelijke loco-regionale overstijgende functie heeft. Neuroloog dr. Van Munster heeft als aandachtsgebied Multiple Sclerose. Naast hem zijn er twee Multiple Scleroseverpleegkundigen werkzaam: Laura van der Velde en Esther van Mil. Alle neurologen die aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis verbonden zijn, behandelen Multiple Sclerose patienten.

Intensieve samenwerking
Er is een intensieve samenwerking met een team van zorgverleners (neuroloog, oogarts, revalidatiearts, uroloog, fysiotherapeut, MS verpleegkundige, neuropsycholoog, continentieverpleegkundige en revalidatieverpleegkundige). De staf participeert in diverse Multiple Sclerose studies en publiceert regelmatig.

Trots
Het Multiple Sclerose behandel- en informatiecentrum is erg trots met het stempel expertisecentrum. Een goede motivatie om de ingeslagen weg te blijven volgen en het Multiple Sclerose centrum nog verder uit te laten groeien.

Jubileum
De erkenning komt op een mooi moment. Het Multiple Sclerose centrum bestaat in 2011 officieel vijf jaar. Het vijfjarig jubileum wordt gevierd met een feestelijk symposium op 18 november in het auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In de ochtend is er een programma voor Multiple Sclerose patienten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De middag is bedoeld voor Multiple Sclerose professionals.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op verschillende  locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen