Drie sterren voor UMC St Radboud

Array

UMC St Radboud
Het UMC St Radboud heeft drie sterren behaald bij het Gastvrijheidszorg met Sterren 2011. Dat is eind vorige week bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Ede. Ziekenhuizen en zorginstellingen die hun gastvrijheidszorg willen toetsen en verbeteren, kunnen jaarlijks meedoen mee aan het initiatief Gastvrijheidszorg met Sterren: een soort Michelinster voor de zorg. Alle deelnemende instellingen worden door een externe commissie beoordeeld op gastvrijheid en kunnen maximaal vier sterren krijgen.

De jury typeerde het UMC St Radboud als patientgericht, betrokken, menslievend en gastvrij. Ze hadden extra waardering voor aspecten als gratis internet, een gratis krantje op bed, koffie en water overal in het ziekenhuis beschikbaar, patientenvervoer om de soms aanzienlijke afstanden te overbruggen, ruime keuze aan eten en drinken en een enthousiaste, open houding van medewerkers.

UMC St Radboudmanager Hotelservices Lucia Kilkens: `Gastvrijheid staat hoog in het vaandel. We willen dat patienten en bezoekers zich welkom en goed verzorgd voelen. Daar investeren we continu in. Daarom wilden we ons graag laten beoordelen. We zijn erg trots op de drie sterren.’

Gastvrijheidszorg met Sterren

Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector en is een belangrijke pijler van waardevolle zorg. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Andere graadmeters zijn de manier waarop het personeel patienten en clienten bejegent en dienstverlening.

Meer dan 200 zorgaanbieders (ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen, GGZ-instellingen en zorgrestaurants) hebben zich in 2011 laten beoordelen. De resultaten zijn te vinden in de bijna 350 pagina’s omvattende Sterrengids Gastvrijheidszorg en online op: www.zorgmetsterren.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen