Masterclass Zeeuwse Centra voor Jeugd en Gezin blijkt een groot succes

Array

Op woensdag 8 juni eindigde de zesdaagse van Zeeland in Goes: een Masterclass van drie maal twee dagen waaraan zo’n twintig leidinggevenden en gemeente ambtenaren rond en binnen veertien Zeeuwse Centra voor Jeugd en Gezin deelnamen. De Masterclass stond onder leiding van oud-jeugdarts Lianne Holty,  auteur en VNG adviseur Annemiek van Woudenberg, Julius onderzoeker dr. Henk van Stel en ondergetekende.

Aan de orde kwamen thema’s als de relatie Zorg en Advies Teams (ZAT’s) en CJG’s, het CJG als netwerkorganisatie,  het gebruik van internet binnen en buiten CJG’s, een werkbezoek aan een prachtig CJG in Breda, de relatie met de Bureaus jeugdzorg en nog vele andere actuele en urgente thema’s. Bij de eindevaluatie kwamen twee kernwoorden uit de groep naar voren: inspirerend en verbindend. Vooral de mix van 1. eigen ervaringen, 2. beleidskennis over Zeeland en ‘Den Haag’ en 3. de academische kennis was in goede aarde gevallen.

De groep heeft een terugkomdag in september onder leiding van de genoemde docenten. Want deelnemers willen graag bijdragen aan een Zeeuws-brede CJG afstemming. Ook de ploeg van docenten is bijzonder enthousiast. Graag zouden wij de CJG-masterclass herhalen met leidinggevenden en ambtenaren in andere regio’s. Want het is zinvol dat innovatoren niet in hun eentje ploeteren aan de vormgeving van CJG’s maar in verbondenheid met anderen.

Stuur een mail naar Masterclass organisator Petra Schimmel op [email protected] als u in uw regio zo’n regio wilt. Tot zover dit bericht. Op vrijdag 30 september organiseren het Nationaal Jeugd Instituut en het Julius Centrum op de Universiteit Utrecht een congres over recente, professionele, bestuurlijke en wetenschappelijke ontwikkelingen rond CJG’s. Meld u alvast aan bij genoemde Petra Schimmel of noteer de datum.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen