Actrice Frederiek Voskens speelt Viviane

Op 22 juni speelt de Brabantse actrice Frederiek Voskens een ‘thuiswedstrijd’. Ze staat dan op de planken van theater Markant in Uden in de voorstelling Het verlies van Viviane. Het verlies van Viviane vertelt het ontroerende verhaal van een vrouw die al jaren kampt met het probleem van ongewild urineverlies. Uiteindelijk besluit ze dat het zo niet verder kan. Er moet iets worden gedaan.

Doordat Viviane haar eigen taboe doorbreekt, komt ze erachter dat er echt iets aan te doen is. En dát is ook de boodschap van deze soms shockerende, ontroerende en vooral herkenbare voorstelling. Ziekenhuis Bernhoven organiseert de voorstelling in samenwerking met de Stichting Bekkenbodem Patienten.

Frederiek begon haar carrière als danseres voor televisie en theater in producties van onder meer Joop van den Ende en John de Mol zoals Avro’s Talentenjacht, Doet ie ’t wel of doet ie ’t niet, Loveletters en Wedden dat. Later volgde ze acteermasterclasses bij onder meer Hans Kesting en Monique van de Ven en kreeg ze rollen in ‘Goede tijden, slechte tijden’, ‘Verborgen gebreken’, speelde Miep Gies in de theaterbewerking van Het dagboek van Anne Frank en de moeder van Hannie Schaft in de theaterbewerking van ‘Het meisje met het rode haar’.

Toen Voskens gevraagd werd voor de rol van Viviane zei ze, nadat ze het verhaal gehoord had meteen ja. Het kwetsbare van het onderwerp spreekt haar aan. Als actrice trok ook het dramatische van het onderwerp haar aan. Als getraind danseres kan Frederiek zelf niet over ervaring spreken want haar bekkenbodem is stevig genoeg. Maar door haar rol als Viviane is ze wel alert geworden op signalen van haar lichaam. Ze weet dat het probleem van incontinentie op de hoek ligt, óók voor jonge vrouwen, bijvoorbeeld na een zwangerschap en bevalling.

 

Eén op de vier vrouwen tussen de 45 en 65 jaar heeft last van urine-incontinentie. Het verlies van Viviane begint om 20.30 uur; na afloop van de voorstelling zijn leden van het Bekkenbodemteam van ziekenhuis Bernhoven aanwezig om informatie te verstrekken.

Kaarten à € 5,- zijn verkrijgbaar bij het Patienten Service Bureau van ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel. De opbrengst is voor de Stichting Bekkenbodem Patienten.

Recente artikelen