Independer.nl opnieuw bovenaan in online onderzoek naar zorgverzekeringen

Zilveren Kruis favoriete zorgverzekeraar in online onderzoek van WUA!
Independer.nl mag zich opnieuw winnaar noemen van de Web Performance Scan naar aanbieders van zorgverzekeringen. Bij de vorige meting van het onderzoek van WUA! eindigde Independer.nl ook al als eerste. Zilveren Kruis Achmea belandt met nagenoeg dezelfde Web Performance Score op de tweede plaats, en wordt door de meeste respondenten aangewezen als favoriete zorgverzekeraar. De respondenten gaven in totaal 185 individuele beoordelingen over 45 verschillende websites.

Web Performance Score

mei 2011

Web Performance Score

november 2010

1. Independer.nl 6,3 6,4 (1)
2. ZilverenKruis.nl 6,3 5,0 (8)
3. Verzekeringssite.nl 5,9 5,7 (2)
4. Agisweb.nl 5,6 5,4 (5)
5. AnderZorg.nl 5,3 4,9 (9)
6. FBTO.nl 5,2 5,0 (7)
7. ZEKUR.nl 5,2 4,8 (11)
8. Menzis.nl 4,9 4,9 (10)
9. CZ.nl 4,8 5,7 (3)
10. VGZ.nl 4,8 4,8 (12)
11. ZorgKiezer.nl 4,7 5,5 (4)
12. Univé.nl 4,6 4,7 (13)
13. OHRA.nl 4,6 4,5 (14)
14. Interpolis.nl 4,3
15. kiesBeter.nl 4,3 4,5 (15)

De 15 best presterende organisaties volgens de Web Performance Scan

De onderzoeksresultaten
40% van de respondenten bezoekt Independer.nl tijdens de online orientatie. Een sterk punt van de website is dat geen van de bezoekers na de eerste indruk besluit af te haken. De respondenten waarderen de eerste indruk dan ook met een 8,0. Ook op de thema’s Web Imago en Informatiewaarde wordt goed gepresteerd. 12,5% van de respondenten zou het liefst een nieuwe zorgverzekering via Independer.nl afsluiten. In november 2010 ging het nog om 7,5%.

[vimeo video_id=”24107214″ width=”400″ height=”300″ title=”Yes” byline=”Yes” portrait=”Yes” autoplay=”No” loop=”No” color=”00adef”]

Zilveren Kruis Achmea stijgt spectaculair van de achtste naar de tweede plaats. Met 50% van de respondenten die ZilverenKruis.nl raadpleegt, is het de best vindbare website van het veld. Zes maanden eerder wist slechts 17,5% van de respondenten de website te vinden. Zilveren Kruis krijgt uiteindelijk maar liefst 20% van de totale voorkeur. Het resultaat is in lijn met de uitkomsten van de Web Service Scan in april, waaruit al bleek dat Zilveren Kruis verreweg de beste online service biedt van de grotere zorgverzekeraars.

Verzekeringssite.nl eindigt een plaats lager dan bij de vorige meting, maar met een hogere Web Performance Score. 30% van de respondenten komt tijdens de orientatie op de website terecht. De website staat bij vrijwel alle onderzochte thema’s in de top drie, waarbij het best wordt gescoord op Informatiewaarde en Vertrouwen. 15% van de respondenten geeft aan via Verzekeringssite.nl te willen afsluiten, tegenover 10% in november 2010.

 

 

Bekijk hierboven een korte compilatie van de groepsdiscussie, die een uur duurde

 

Web Performance Scan

WUA! nodigde veertig respondenten uit, tussen de 20 en 49 jaar oud en verdeeld over de huidige zorgverzekeraars op basis van het landelijke marktaandeel. Alle respondenten zijn ervaren met het online orienteren op producten en diensten. WUA! gaf ze de opdracht op zoek te gaan naar een zorgverzekering. Verder waren ze vrij om persoonlijke criteria vast te stellen. Over de gevonden websites vulden ze uitgebreide vragenlijsten in. De respondenten kozen aan het eind van de twee uur durende orientatie een favoriete aanbieder. Daarna voerde een deel van de respondenten een groepsdiscussie voor aanvullend kwalitatief inzicht.

De respondenten krijgen een case voorgelegd en gaan zich online orienteren. Het zoekgedrag en de opgedane indrukken worden gedurende het onderzoek vastgelegd.

Recente artikelen