Train je gelukkig

Array

Gelukkig zijn of worden is een belangrijk doel in ons leven. Promovenda Yowon Choi onderzocht hoe iemands geluk vergroot kan worden. Geluk is onafhankelijk van intelligentie, bleek uit onderzoek naar individueel geluk en naar nationaal geluk in 59 landen. Wel belangrijk voor persoonlijk geluk is iemands vermogen om op een heldere manier de eigen gemoedsstemmingen te observeren.  Het gaat hierbij niet alleen om het beleven van de stemming. Mensen die hun stemming goed kunnen benoemen, vertonen zelden verschijnselen van depressie en angst en zijn vaak gelukkig.
Het benoemen van gemoedsstemmingen wordt systematisch geoefend tijdens inzichtmeditatie. Yowon Choi onderzocht beoefenaars van deze meditatievorm. Mediteerders zeiden gelukkiger te zijn na een intensieve training, en dat was ook zichtbaar voor buitenstaanders.
Biografie
Yowon Choi (Namon, Zuid Korea 1973) studeerde psychologie aan de Yonsei University. Ze volgde de opleiding tot trainer en werd docent aan het center for mindfulness at the University of Massachusetts. Yowon Choi werkt als onderzoeker bij het Institute for Science, Innovation & Society van de Radboud Universiteit, het instituut dat haar ook begeleidde in haar promotieonderzoek.

Datum: woensdag 22 juni 2011
Tijd: 10:00
Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Sociale Wetenschappen
Promovendus: mevrouw Y.W. Choi
Promotors: De heer prof. dr. H.P. Barendregt
Copromotors: De heer dr. J.C. Karremans
Titel promotie: Pathways to happiness. Psychological resources for happiness

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen