Verpleegkundigen willen niet meer terug naar papier

Array

Ziekenhuisbrede uitrol Lorenzo Verpleging van iSOFT in St Jansdal
Lorenzo Verpleging, de Lorenzo EPD-oplossing van iSOFT voor verpleegkundigen, is live gegaan op de verpleegafdeling chirurgie van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Deze go-live volgt op de succesvolle afronding van een pilot op de afdeling Chirurgie 1 West, en betekent het startpunt van de uitrol van Lorenzo Verpleging op alle verpleegafdelingen van het St Jansdal.
Lorenzo Verpleging is een softwareomgeving voor verpleegkundigen waarin zij het elektronische verpleegdossier van de patiënt kunnen inzien en waarin zij de verpleegkundige documentatie kunnen vastleggen. Daarnaast kunnen laboratoriumuitslagen en gegevens over het ziekteverloop die door de specialist zijn vastgelegd in iSOFT Mirador direct worden ingezien in het verpleegdossier van Lorenzo Verpleging.
De verpleegkundigen in het St Jansdal zijn enthousiast over deze versie van het EPD van iSOFT. Het systeem maakt het overbodig meerdere malen dezelfde meetgegevens op papier te noteren, zoals aan het bed van de patiënt, op verschillende statuslijsten en in de rapportage. Niet alleen spaart dat tijd, het verkleint ook de kans op fouten. Bovendien zijn zij geen tijd meer kwijt aan het bij elkaar zoeken van papieren, en hoeven zij niet langer te wachten tot een andere collega klaar is met het inzien van het dossier. Het gebruiksgemak van Lorenzo Verpleging zorgt daarbij voor een soepele overgang van de papieren naar de elektronische wereld.
“Ik sprak op de afdeling met twee verpleegkundigen die nog niet zo handig waren met muis en toetsenbord,” zegt Jan Voorburg, lid Raad van Bestuur van het St Jansdal. “Ook zij vinden de oplossing een grote verbetering; ze willen zeker niet meer terug naar papier.”

Naast de verpleegkundigen profiteren ook de andere zorgverleners van de uitrol van Lorenzo op de verpleegafdelingen van St Jansdal. Zo kunnen specialisten het verpleegdossier vanaf hun eigen werkplek inzien en gaat er bijvoorbeeld bij een afwijkende voedingsscore van de patiënt automatisch een notificatie naar de afdeling Diëtetiek. Lorenzo Verpleging spaart zodoende meerdere disciplines tijd en draagt ziekenhuisbreed bij aan een betere kwaliteit van de zorg.

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen