Abvakabo FNV biedt petitie aan voor behoud van welzijnswerk

Array
Dit is een origineel bericht van ABVAKABO FNV

Welzijnswerkers en hun vakbond Abvakabo FNV bieden vandaag werkgeversorganisatie MOGroep W&MD een petitie aan voor het behoud van welzijnswerk tegen goede arbeidsvoorwaarden. De onderhandelingen over een nieuwe cao welzijn & maatschappelijke dienstverlening zitten sinds begin dit jaar muurvast. De werkgevers zeggen geen geld te hebben door de bezuinigingen. Abvakabo FNV vindt dat de gevolgen van de bezuinigingen niet eenzijdig bij de werknemers neergelegd mogen worden.

Om 12 uur verzamelen de welzijnswerkers voor het hoofdkantoor van de MOGroep in Utrecht. Zij zullen zich opstellen in de vorm van een gebroken hart en de werkgever vragen hun hart voor welzijn weer te herstellen. Het doel is om samen op te trekken tegen de bezuinigingen, om het cao-overleg weer te hervatten en goede afspraken te maken voor de 70.000 werknemers die onder de cao welzijn & maatschappelijke dienstverlening vallen.

Over Abvakabo FNV
Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector en maakt zich sterk voor behoud van een toegankelijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige publieke dienstverlening. Hierbij passen geen bezuinigingen zonder vermindering van taken, geen gedwongen ontslagen en een marktconforme loonontwikkeling. Zie www.abvakabofnv.nl voor meer informatie over de vakbond.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen