Lucht grote steden nog te vervuild

Array

Luchtkwaliteit grote steden nog steeds niet goed bericht de NOS
De luchtkwaliteit in de vier grote steden is nog altijd onder de maat. Dat blijkt uit onderzoek van de Rekenkamers in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De vier grootste steden halen in 2015 de Europese normen voor fijnstof en stikstofdioxide niet. Het gevolg kan zijn dat de Europese Unie boetes oplegt en bouwprojecten verbiedt.

Dat de norm niet wordt gehaald, komt doordat maatregelen die sinds 2009 worden genomen minder effect hebben dan was beoogd. Zo blijkt het invoeren van schonere motoren en schonere brandstoffen niet voldoende op te leveren. Ook het instellen van milieuzones, plaatsen waar alleen ‘schone’ vrachtwagens en bestelauto’s mogen komen, levert te weinig milieuwinst op.Meer maatregelen
Van de luchtkwaliteit in de vier grote steden is die in Rotterdam het slechtst. Volgens de Rotterdamse Rekenkamer doet de gemeente te weinig om elektrisch rijden te stimuleren en vervuilende bedrijven aan te pakken.

De Rekenkamers stellen in een brief aan de Tweede Kamer dat er meer maatregelen moeten worden genomen om de luchtkwaliteit in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht te verbeteren.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen