Bloedglucose meten zonder testrips in vier eenvoudige stappen

Array

De Accu-Chek® Mobile systeem wint drie prijzen voor gebruiksgemak  en innovatief ontwerp
Regelmatige zelfcontrole van de bloedglucose kan echt gemakkelijk zijn – slechts 4 eenvoudige stappen en de waarde kan meteen worden afgelezen, zelfs onderweg. Deze innovatieve technologie van de Accu-Chek® Mobile systeem ontving de voorbije lente een onderscheiding: drie awards voor kwaliteit en ontwerp. Voor het ontwerp kreeg de bloedglucosemeter de befaamde “red dot award”. Daarnaast verdiende de Accu-Chek Mobile systeem tweemaal een plaats op het podium voor de gerenommeerde “Plus X Award”, waar een prijs werd toegekend voor gebruikgemak  evenals de vermelding “Best Product of the year 2011”.

In de categorie “productontwerp” prees de jury van de “red dot award 2011” de
Accu-Chek Mobile systeem om zijn opmerkelijk design. “In vergelijking met andere bloedglucosemeters dient de gebruiker van de  Accu-Chek Mobile slechts éénderde van de handelingen uit te voeren. Hierdoor wordt de meting sterk vereenvoudigd, vooral onderweg. Bovendien vermindert de gemakkelijke hantering het risico op fouten tijdens de meting die tot verkeerde resultaten zouden kunnen leiden” zegt Dirk Scherff, Head of Integrated Systems, Roche Diabetes Care. Dit jaar kwamen 1.700 bedrijven met in totaal 4.433 productsuggesties in aanmerking voor de prestigieuze design award. De International Product Design Competition beoordeelt het ontwerp op basis van innovatie, functionaliteit, formele kwaliteit en duidelijke producthantering.

Plus X Award: Best product of the year 2011
Nog tweemaal betreedt de Accu-Chek Mobile systeem het podium tijdens de laatste uitreiking van de “Plus X Award”: de bloedglucosemeter ontvangt een “Plus X Award” in de categorie “ontwerp, innovatie en gebruiksvriendelijkheid” en krijgt van de jury van deze kwaliteitcompetitie tevens de titel “Best product of the year 2011” toegekend. De “Plus X Award” is in deze branche een welbekende kwaliteitszegel voor opvallende innovatieve en hoogkwalitatieve producten. Het progressieve productontwerp en de praktische hantering van het de Accu-Chek Mobile systeem bleken zeer overtuigend. Het instrument werkt zonder teststrips en vergemakkelijkt de zelfcontrole  van bloedglucose voor mensen met diabetes1.

Gemakkelijk te bedienen en ondersteuning voor betrouwbaar databeheer
De Accu-Chek Mobile systeem is vooral gemakkelijk te hanteren omdat er geen teststrips dienen te worden gebruikt. In plaats daarvan wordt een doorlopend lint gebruikt met 50 fotometrische testvelden op een rij. Bloedafname verloopt eveneens snel en gemakkelijk doordat het lancet rechtstreeks is bevestigd aan het toestel  (waarin een lancettenhouder  met zes lancetten is voorzien).

Een volgend pluspunt is het databeheer van de Accu-Chek Mobile systeem: het toestel  kan tot 500 resultaten opslaan en de gemiddelde waarden berekenen voor de laatste 7, 14 en 30 dagen. De eenvoudige hantering en geavanceerd databeheer maken de  Accu-Chek Mobile systeem perfect geschikt voor mensen met diabetes die insuline dienen te krijgen.

Over de ‘red dot design’ award
De ‘red dot design’ award, die voor het eerst werd uitgereikt in 1955, is onderverdeeld in de volgende drie disciplines: “red dot award: product design”, “red dot award: communication design” en “red dot award: design concept”. Met meer dan 14.000 inschrijvingen per jaar uit meer dan 70 landen is dit de grootste en meest prestigieuze designcompetitie ter wereld.

Over de Plus X Award
Met zijn 134-koppige jury uit 32 landen en een waaier aan industrieen, 38 competente partners en een marketinginvestering van meer dan 16 miljoen euro is de Plus X Award‘s werelds grootste competitie voor technologie-, sport- en lifestyle-producten. Plus X Award goedkeuringszegels worden aangebracht op producten die minstens één “Plus X” factor bevatten. Er worden prijzen uitgereikt voor nieuwe en innovatieve technologieen, uitzonderlijk ontwerp en intelligente, gebruiksvriendelijke bedieningssystemen. Criteria zoals voortreffelijke ergonomische en ecologische eigenschappen, evenals het gebruik van hoogkwalitatieve materialen en uitstekend vakmanschap, vormen additionele factoren die bijdragen tot duurzame producten met een langdurige waarde en worden zodoende ook geeerd door de Plus X Award.

Bron: Roche

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen