Kinderen blij met kinderwebsite en draadloos internet van Michael-Wings

Amphia wil zorgen en angst kinderen wegnemen
Breda/Oosterhout 22 juni 2011: Het is feest op de kinderafdelingen van het Amphia Ziekenhuis. Want vanaf vandaag kunnen kinderen die op de locaties Langendijk en Molengracht verblijven, gratis gebruik maken van internet vanuit het bed. Dit dankt Amphia aan Stichting Michael-Wings. Ook gaat de kinderwebsite van het ziekenhuis op deze dag online. Ernst Hoette, lid Raad van Bestuur: “Een bezoek aan het ziekenhuis is vaak heel spannend voor kinderen èn hun ouders. Daarom is het goed dat ze een ‘kijkje’ in ons ziekenhuis kunnen nemen voordat ze er naar toe gaan. Amphia vindt het belangrijk om een toegankelijk en bereikbaar ziekenhuis te zijn waar natuurlijk kwalitatief hoogwaardige zorg wordt geleverd, ook voor de allerkleinste patientjes.”

Kinderwebsite: laten zien wat er gebeurt
Paul van Mossevelde, kinderarts: “Als dokters voelen wij de spanning van de kinderen en hun ouders natuurlijk ook. We hopen dat de kinderwebsite helpt om wat van die spanning weg te nemen. Dokters zijn ook maar gewoon mensen en dat willen we op de site ook graag laten zien. Teddy de beer, boegbeeld van de site, speelt de hoofdrol en leidt kinderen rond op de kinderafdeling. Verder bereiden we kinderen met fotoverhalen voor op wat hen te wachten staat. Zo zien kinderen wat er gebeurt als je bloed laat prikken of onder narcose gaat. Ook vinden we het belangrijk kinderen zoveel mogelijk afleiding te bieden. Zo organiseren we regelmatig een dierenmiddag, is er veel leuk speelgoed en komen de cliniclowns op bezoek. Ziek zijn is niet leuk, maar in ons ziekenhuis willen we het verblijf wel zo aangenaam mogelijk maken!”

Jordy Leemput (11) komt vaak op de kinderafdeling van het Amphia Ziekenhuis. Hij heeft XLA, een afweerstoornis waarvoor hij een keer per maand medicijnen via een infuus krijgt. Jordy: “Ik vind het wel gaaf dat ik nu kan internetten. Ik ben gek op auto’s en spelletjes doen op de computer. Ook kan ik wat meer met vriendjes kletsen of via de camera meedoen in de klas.” Ook de kinderwebsite spreekt Jordy wel aan. “Nu ken ik natuurlijk al veel dokters, maar als je voor het eerst komt is het fijn dat je even kunt zien wie je gaat helpen en wat er allemaal gebeurt in het ziekenhuis.”

De informatie op de kinderwebsite richt zich vooral op kinderen tussen de vier en twaalf jaar. De kinderwebsite is te bereiken via www.amphia.nl/kinderen. Ouders kunnen ook terecht op de reguliere website van Kindergeneeskunde via www.amphia.nl.

Wie is Michael-Wings?
Dat kinderen in Amphia nu gratis kunnen internetten danken ze aan Michael Kenniphaas, een jongen uit Alkmaar die in 2005 op 18-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van leukemie. John Kenniphaas, vader van Michael: “Toen Michael op de kinderafdeling van het VU Medisch Centrum in Amsterdam lag, miste hij het contact met de buitenwereld zo erg dat hij het idee opperde om een draadloze internetverbinding in het ziekenhuis te verzorgen. Omdat hij zijn plan helaas niet meer zelf kon uitvoeren, zorgden wij er als familie en vrienden voor dat zijn wens uitkwam.” Stichting Michael-Wings heeft al veel zieke kinderen verblijd met laptops, draadloos internet en een medisch hygienisch toetsenbord door middel van het Michael-Wing-System. Door de opening op twee locaties van Het Amphia ziekenhuis in Breda, bekroont Stichting Michael-Wings het Amphia Ziekenhuis als 13e en 14e ziekenhuis in Nederland dat beschikt over dit systeem. Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP, overhandigt de 10 laptops namens Stichting Michael Wings vandaag aan de kinderen van de kinderafdeling.

Recente artikelen