Praktische brochure om vochttekort in zorginstellingen tegen te gaan

Array

Naast ondervoeding ook aandacht voor juiste vochtbalans
Het FrieslandCampina Instituut heeft een praktische brochure ontwikkeld over vochttekort bij bewoners en patienten binnen zorginstellingen. De brochure ‘Naar een betere vochtbalans’ bevat feiten, productinformatie en praktische tips ter ondersteuning om vochttekort in zorginstellingen te kunnen constateren en verhelpen. De brochure is bestemd voor professionals in de zorg en is gratis te downloaden of te bestellen bij het FrieslandCampina Instituut.

Aandacht voor juiste vochtbalans

Naast ondervoeding is ook uitdroging (dehydratie) een belangrijk thema binnen de zorginstellingen. Zo blijkt dat circa 30% van de verpleeghuisbewoners gedehydreerd en/of ondervoed is. Vocht is nodig voor het goed functioneren van het lichaam. Om bewust en actief in te spelen op dit probleem helpt een uitgekiend vochtbeleid en een aantrekkelijk assortiment aan dranken binnen zorginstellingen. In de brochure ‘Naar een betere vochtbalans’ wordt omschreven hoe een optimaal vochtbeleid opgesteld kan worden.

Vochtbalans op orde?

Om de vochtbalans te kunnen toetsen en controleren bij patienten of clienten, heeft het FrieslandCampina Instituut een gemakkelijk uitvoerbare Hydratietest ontwikkeld. Door het eenvoudig turven van kopjes, glazen en bekers krijgt men snel een indruk van de vochtinname. Zo kan vochttekort goed worden gescreend en waar nodig op peil worden gebracht.

Deze materialen sluiten goed aan bij de eerder uitgebrachte brochure ‘Ondervoeding’. De brochures ‘Ondervoeding’, ‘Naar een betere vochtbalans’ en de Hydratietest zijn te downloaden en/of gratis aan te vragen via www.frieslandcampinainstituut.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen