Succesvol ondernemen in de fysiotherapie

Op 22 juni verschijnt het boek Ondernemen in de fysiotherapie. Dit boek bespreekt alles wat een fysiotherapeut moet weten om van zijn praktijk een succesvolle onderneming te maken. Vandaag is op het WCPTcongres in de RAI in Amsterdam het eerste exemplaar van het boek op feestelijke wijze overhandigd aan Bas Eenhoorn, voorzitter van de KNGF.

Over ondernemerschap in de fysiotherapie is weinig te lezen. Wilt u als fysiotherapeut een onderneming starten, dan kunt u nauwelijks iets vinden over de zaken die op u, specifiek als fysiotherapeut, zullen afkomen. En bent u als fysiotherapeut al een ervaren ondernemer die denkt aan groei of overname, dan vindt u alleen algemene antwoorden op uw vragen. Dit boek, geschreven door ondernemers voor ondernemers biedt uitkomst. Ondernemen in de fysiotherapie bevat voorbeelden uit de praktijk en tips van ervaren professionals in deze sector.

Ook beschrijft het boek ondernemerschap in bredere zin. Verschillende kanten van het ondernemerschap worden belicht en toegelicht vanuit de praktijk. Van analyse van de zorgmarkt tot strategisch management, van communicatie tot ICT en verzekeringen.

Het boek is speciaal geschreven voor fysiotherapeuten met (interesse in) een onderneming in de eerste lijn. Het is uitstekend geschikt als studieboek voor studenten fysiotherapie die zich willen verdiepen in het ondernemerschap als onderdeel van het beroepscompetentieprofiel. Prikkelende vragen aan het einde van elk hoofdstuk en verwijzingen naar recente literatuur en websites helpen de student hierbij. Ook fysiotherapeuten in loondienst die overwegen om voor zichzelf te beginnen, kunnen met dit boek goed uit de voeten. Daarnaast is het een handig en inspirerend naslagwerk voor iedere fysiotherapeut met een eigen onderneming.

De redactie van Ondernemen in de fysiotherapie was in handen van doorgewinterde ondernemers in de fysiotherapie die graag hun kennis en ervaring delen. De redactie heeft nauw samengewerkt met gastauteurs die de dagelijkse praktijk van het ondernemen in de fysiotherapie goed kennen.

Redactie: Daan Spanjersberg, Lidwien van Loon, Ad Evers, Aernout Leezenberg, Ruud Maas en Ruud Mastenbroek / ISBN: 9789035231764 / uitgave: 1e druk 2011 / Pagina?s: 272 /

Prijs: ? 49,95, van 22 juni t/m 21 juli introductieprijs van ? 44,50

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen