Team jeugd-TBS en leraar maatschappijleer winnen Waardevol Werk Award 2011

Array

Een leraar maatschappijleer uit Drunen en een afdeling voor jeugd-TBS’ers uit Sassenheim hebben vanavond uit handen van juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan de Waardevol Werk Award 2011 ontvangen. De prijs, ingesteld door de Abvakabo FNV, gaat jaarlijks naar werkers in de publieke sector die een uitzonderlijke maatschappelijke bijdrage hebben geleverd.

Leraar Hans Dielissen, al 20 jaar verbonden aan het d´Oultremont College in Drunen, weet volgens de jury op vele creatieve manieren de maatschappij het leslokaal binnen te halen. De jury viel vooral voor zijn bevlogenheid. “Iemand die snapt waar het in de wereld om draait. Dielissen legt bij deze jongeren een kiem waar de samenleving later de vruchten van kan plukken”, aldus het jury-oordeel.

Het jeugdpsychiatrisch team van De Bascule runt een afdeling met jeugd-TBS’ers in het Forensisch Centrum Teylingereind in Sassenheim. De jury was vooral onder de indruk van de drive en de grote inspanning van het team om deze jongeren te helpen weer op veilige en waardevolle wijze te laten terugkeren in de samenleving. Na de jurering kwam de jury ter ore dat het team deze zomer door bezuinigingen zal moeten verdwijnen. ?Hopelijk helpt deze aandacht om de wijsheid van dat besluit opnieuw af te wegen?, aldus Alexander Rinnooy Kan.

Voorzitter Edith Snoey van Abvakabo FNV benadrukte tijdens de uitreiking in Hilversum de noodzaak om juist nu waardering te tonen voor het publieke werk. De sector staat onder grote druk door toenemende agressie tegen uitvoerders van publieke beroepen, door grootschalige overheidsbezuinigingen en door een ondermaatse waardering voor een deel van het publieke werk.

Honderden klanten, familieleden en collega’s hebben de afgelopen maanden mensen genomineerd voor de Waardevol Werk Award 2011 die in hun ogen iets extra’s hebben gepresteerd voor de publieke zaak. Uit meer dan 300 inzendingen koos de jury zes kanshebbers. Naast de winnaars waren in de individuele categorie sporthalbeheerder Ahmed Marsou uit Roermond en kinderopvangambtenaar Fokko Kool uit Den Haag de kanshebbers. Bij de teams waren dat het jeugdhulpverleningsteam Uit&Thuis uit Utrecht en het nierdialyseteam van het ziekenhuis in Emmen. De uiteindelijke winnaars ontvingen een speciaal ontworpen sculptuur, een oorkonde en een “Gouden Pluim”, waarmee ze zelf een cadeau ter waarde van duizend euro kunnen kiezen.

De jury bestaat naast Alexander Rinnooy Kan en Edith Snoey uit financieel directeur Paul Loven van pensioenfonds PGGM en de winnares van de Waardevol Werk Award in 2010, Peggy van Hemessen.


Bron: Abvakabo FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen