Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch officieel geopend door ZKH Prins Willem Alexander

Array

Na eerst een traject van fusies tussen de verspreide ziekenhuizen in ’s-Hertogenbosch, met daarna de planning en de realisatie van de nieuwbouw aan de westrand van ’s-Hertogenbosch, heeft de ziekenhuiszorg een grote stap voorwaarts gemaakt. “Transparantie en veiligheid” zijn belangrijk in het nieuwe gebouw én in de ziekenhuiszorg, stelde de de heer De Kubber, lid van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De officiele opening werd verricht door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander. Hij kwam per legerhelikopter bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan om 12.45 uur.  Een niet al te grote groep van genodigden en de pers verwelkomden de Prins bij de ingang van het ziekenhuis. De patientenzorg ging gewoon door, dus boven voor de ramen, en beneden op het entree-plein was de belangstelling van patienten groot.

Naast de Prins waren ook de Commissaris van de Koningin van de Donk, Burgemeester Rombouts van ’s-Hertogenbosch en Bisschop Hurkmans van het bisdom aanwezig.

Naast de verschillende korte speeches stond een optreden van het Scapino ballet centraal. Zij verbeelden in twee “glazen” bollen de versmelting van de ziekenhuizen tot één transparante eenheid. De officiele opening werd door de Prins gedaan, die een  kleine glazen bol in een daarvoor bestemd tableau legde, waardoor tegelijkertijd buiten een grote bol met danseres en het opschietende fontein zichtbaar werden.

De heer Spaan, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis bood de Prins een uniek boek, en de DVD van het ballet, aan met de titel “Beter worden in de stad van Jeroen Bosch”.

Na de officiele handelingen bezocht de Prins de afdeling Neonatologie in het Ziekenhuis en sprak met de genodigden. Om 14.00 uur vertrok de Prins weer per helikopter.

Het topklinische Jeroen Bosch Ziekenhuis, nu op één locatie, in ’s-Hertogenbosch speelt een belangrijke rol in de medische zorg voor de stad zelf en de regio.  De patientenzorg kon na de openingshandelingen verder weer ongestoord of afgeleid verder gaan, misschien een enkele verbaasde patient achterlatend, die alleen de vele donker geklede mannen met bijpassende oortjes had bemerkt.

Het oude gebouw (“Groot Zieken Gasthuis”) in het centrum van ’s-Hertogenbosch wordt binnenkort gesloopt, waarvoor nieuwbouw in de vorm van winkels en woningen terugkomen. Hiermee wordt een rijke historie van het ziekenhuis midden in de oude stad afgesloten.

Zorgimpact

 

 

 

 

Recente artikelen