Nieuwe website voor zorginnovatie – www.zorgvoorinnoveren.nl

Array

Sinds dinsdag 28 juni is www.zorgvoorinnoveren.nl live; dit is de nieuwe website voor zorgvernieuwers. De krachten van het Zorginnovatieplatform en de
ZorgInnovatieWijzer zijn hiermee gebundeld in één omgeving. Voor iedereen die zich bezighoudt met innoveren in de zorg is dit dan dé plek om het netwerk te verbreden en praktische informatie te vinden over innoveren in de zorg.
Zorg voor innoveren is een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van VWS, het College voor zorgverzekeringen (CVZ), de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en ZonMw. Deze partijen hebben de afgelopen jaren flink ingezet op zorginnovatie. Het bundelen van krachten is dan ook een belangrijke vervolgstap om de informatievoorziening en dienstverlening richting zorgvernieuwers te vereenvoudigen. Tevens is het een startpunt om het proces van zorgvernieuwing transparanter en beter voorspelbaar te maken.
Een frisse start
De samenwerkende partijen zien de nieuwe website als een frisse start om een impuls te geven aan zorginnovatie. Op de website kunt u onder meer terecht voor informatie over het zorginnovatieproces, wet- en regelgeving en goede voorbeelden van zorginnovaties. Het netwerk van het Zorginnovatieplatform en de wegwijzerfunctie van de ZorgInnovatieWijzer vullen elkaar perfect aan op deze nieuwe site.
De vier partijen achter Zorg voor innoveren doen meer dan alleen een gezamenlijke website voor zorginnovatie presenteren. Ook gaan ze gezamenlijk in het Actieprogramma Zorgvernieuwing aan de slag om het proces van zorginnovatie te versnellen, bijvoorbeeld door het stroomlijnen van toelating van relevante, bewezen (kosten)effectieve innovaties tot de reguliere zorg.
Oude websites
De websites Zorginnovatieplatform.nl en Zorginnovatiewijzer.nl zijn na 27 juni nog enkele dagen op de gebruikelijke wijze te bezoeken. Daarna wordt de bezoeker van deze websites automatisch doorgelinkt naar www.zorgvoorinnoveren.nl.

Bron: NZa

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen