Engeland digitaliseert medische gegevens in rap tempo

Array

Engeland is met een inhaalslag begonnen. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een Zorgatlas zoals we die in Nederland al heel lang kennen. Daarnaast zullen patientgegevens van twee Britse ziekenhuizen opgeslagen in een centrale database. Engeland is hard op weg om de zorg in rap tempo te digitaliseren.

Engeland brengt gezondheidsgegevens in kaart
Hoe gezond is uw gemeente? Engelsen vinden de meest recente Health profielen van het ministerie van Volksgezondheid en de Public Health observatoria. Klik op een lokale overheid om de gegevens te verkennen, of gebruik de drop-down menu hieronder om meer kaarten te zien.
In kaart gebracht met behulp van Google Fusion tabellen
Bekijk hier de Engelse zorgkaart

Centrale database
Vanaf volgende maand worden alle patientgegevens van twee Britse ziekenhuizen opgeslagen in een centrale database. Het gaat om het Chelsea Hospital en het Westminster Hospital in Londen. Het Schotse softwarebedrijf Flexiant heeft het platform ontwikkeld. De patientgegevens komen dan beschikbaar vanaf elke computer, tablet en mobiele telefoon. Patienten kunnen kiezen welke artsen, verpleegkundigen of familieleden hun gegevens kunnen inzien. Gebruikers moeten meerdere checkpoints passeren om toegang te krijgen tot de database.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen