Europees akkoord informatie-uitwisseling seksueel kindermisbruik

0
169

Staatssecretaris Teeven (V&J) is verheugd over het akkoord dat de lidstaten van de Europese Unie vandaag hebben bereikt over de richtlijn ter bestrijding van seksuele uitbuiting van kinderen.

`Het gaat erom te voorkomen dat iemand die is veroordeeld voor een zedenmisdrijf – vrijwillig of professioneel – met kinderen kan gaan werken. Daarvoor is het van belang dat informatie over veroordelingen ook over de grens heen wordt uitgewisseld. De richtlijn maakt dat mogelijk. Het is een belangrijk resultaat`, aldus Teeven.

De staatssecretaris heeft op Europees niveau gepleit voor een gezamenlijke aanpak om de uitwisseling van informatie te verbeteren. Aanleiding voor de Nederlandse inzet was de Amsterdamse zedenzaak rond Robert M., die in december aan het licht kwam. Deze zaak maakte duidelijk dat verbetering van de informatie uitwisseling tussen de lidstaten over veroordeelden voor zedenzaken noodzakelijk was.

Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitie

Vorig artikelSymposium veiligheid en transparantie in zorg en opleiding goed bezocht
Volgend artikelONVZ heeft de ReisArts
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.