Symposium veiligheid en transparantie in zorg en opleiding goed bezocht

Array

Paul Levy (former Beth Israel Deaconess MC, USA): ‘The Dutch healthcaresystem, as good as it is, still harms people when they are hospitalized’. De aanwezige zorgverleners, zorgbestuurders en politici kregen op het landelijke symposium over veilige en transparante zorg van verschillende internationale en nationale sprekers een confronterende spiegel voorgehouden.Veiligheid en transparantie zijn belangrijke kernwaarden in het nieuwe JBZ, dat zich ten doel gesteld heeft het meest patientgerichte en patientveilige ziekenhuis van Nederland te worden. Medisch specialist Marjo Jager licht toe hoe het ziekenhuis de komende jaren om wenst te gaan met transparantie. In 2009 maakte het JBZ bijvoorbeeld als een van de eerste ziekenhuizen zijn mortaliteitscijfers openbaar.

Ook cardioloog dr. Marcel Daniels en internist dr. Paetrick Netten zullen het thema veiligheid vanuit hun eigen optiek belichten. De diversiteit van de sprekers maakte dit symposium bijzonder voor zowel zorgverlener als zorgmanager. Het thema transparantie werd van verschillende kanten belicht, waarbij geleerd wordt van andere sectoren.Het symposium van vandaag genoot veel belangstelling. Zoveel zelfs dat het was overtekend. Zorgverleners, zorgbestuurders en politici uit het hele land hebben zich opgegeven.

Eminent deskundigen uit binnen- en buitenland spraken over ‘veiligheid en transparantie in zorg en opleiding’. Onder voorzitterschap van hoogleraar gezondheidspsychologie prof. dr. Jozien Bensing komen onder andere aan het woord prof. dr. A. Klink, prof. mr. Pieter van Vollenhoven en een aantal vooraanstaande medisch specialisten uit het ziekenhuis zelf. Internationale sprekers zijn Paul Levy (Beth Israel Deaconess MC, USA) en Scott Higginbotham (NASA, USA).

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen