Lokale bedrijven sponsoren steeds vaker AED’s

Array

Gesponsorde AED’s voor scholen, kerken, verenigingen en buurthuizen

AED importeur Defibrion BV uit Groningen is initiatiefnemer van de actie ‘Sponsor een AED’. Deze actie maakt het voor niet-commerciele instellingen mogelijk om kosteloos in het bezit te komen van een AED. Inmiddels zijn verscheidene scholen, kerken, sportverenigingen en buurthuizen op deze manier al in het bezit gekomen van een Automatische Externe Defibrillator.

Steeds meer niet-commerciele instellingen raken bekend met het sponsorproject waarbij sponsoren met behulp van posters worden geworven. Bart Aarts, eigenaar van de Martial Arts Training School in Breda; “als sportschool staat veiligheid bovenaan de lijst. Toch is de aanschaf van een AED, als startende ondernemer, een hele uitgave. Door een internettende oma werd ik gewezen op de ‘Sponsor een AED’ actie. Enthousiast en voorzien van een mooi informatiepakket van Defibrion inclusief wervingsposters, waren de benodigde sponsoren snel gevonden. De communicatie verliep vlot en vriendelijk.”

Instellingen doen mee aan de actie door de poster ‘Sponsor een AED’ in de school, kerk, het clubgebouw of het buurthuis op te hangen. Lokale bedrijven tekenen zich in op de intekenlijst op de poster om de instelling voor € 300,- te sponsoren. In totaal zijn er vier sponsoren nodig om de instelling in het bezit te laten komen van een AED, zij ontvangt vervolgens het complete AED pakket. In de Martial Arts Training School hangt de AED inmiddels in de trainingszaal naast een stijlvol sponsorbordje waarop de logo’s van de sponsoren zijn vermeld. Het sponsorbordje wordt standaard in het pakket meegeleverd.

Jaarlijks worden in Nederland 16.000 mensen getroffen door een hartstilstand. Een hartstilstand hoeft niet vanzelfsprekend de dood tot gevolg te hebben; als binnen zes minuten na een hartstilstand wordt gedefibrilleerd met een AED in combinatie met reanimatie, stijgt de overlevingskans van 10% naar 70%. Hoewel een AED door iedereen bediend mag worden, wordt een reanimatie- en AED training aanbevolen om vertrouwd te raken met het apparaat en kennis te nemen van reanimatie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen