UMCG deelt appels uit in parade Roze Zaterdag

Array

Het UMCG neemt deel aan de parade op Roze Zaterdag. Door mee te lopen in de parade willen de UMCG-ers laten zien dat diversiteit, verscheidenheid en emancipatie belangrijk zijn in hun organisatie. Medewerkers van het UMCG delen aan toeschouwers van de parade verse appels uit. Lekkere appels als gezond en verantwoord tussendoortje passen natuurlijk uitstekend bij de focus van het UMCG, gezond ouder worden. Speciaal voor deze Roze Zaterdag is er voor ‘pink lady’-appels gekozen.

Roze Zaterdag en de parade
De stad Groningen is op 2 juli gastheer van de Roze Zaterdag die dit jaar als thema ‘Ruimte voor ontmoeting’ heeft. In het kader van Roze Zaterdag wil ook het UMCG tonen ruimte te geven aan diversiteit en verscheidenheid. Op zaterdagmiddag gaat er een parade door de stad waaraan organisaties, bedrijven en verenigingen deelnemen. Het UMCG neemt ook deel om zo de tolerantie en diversiteit van het UMCG te tonen. Dus niet alleen homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders lopen namens het UMCG mee in de parade, maar alle medewerkers zijn vertegenwoordigd.

Expositie ‘In between’
In de weken rond Roze Zaterdag is er een speciale expositie in de Fonteinstraat. Kunstenaars Wilma van der Hel, Sander Wiersma en Michael Muller tonen in samenwerking met Galerie Mooiman werken waarbij androgynie en de eigen identiteit het uitgangspunt is. Fotografie, tekeningen en schilderijen verbeelden de wereld die bekend is bij het Genderteam van het UMCG. Deze expositie biedt ook een goede gelegenheid voor bezoekers van het UMCG om kennis te maken met een omgeving waarbij de bepaling van mannelijk of vrouwelijk niet zo eenvoudig te stellen is, en bevreemding leidt tot vragen waarop het antwoord niet eenduidig is.
De expositie is te bezichtigen van woensdag 22 juni tot 15 juli tussen 9.00 en 17.00 uur, Fonteinstraat 3 en 5.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patientenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden ongeveer 3400 studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en ruim 450 artsen opgeleid tot medisch specialist. Patienten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. Alle patienten uit Noord-Nederland met gecompliceerde of zeldzame aandoeningen worden uiteindelijk naar het UMCG verwezen. Goede zorg is altijd gebaseerd op de nieuwste inzichten en wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen