Voorlichtingsfilm over sterilisatiemethode Adiana op internet

Array

Korte film met informatie over poliklinische sterilisatie Adiana
Voor vrouwen en hun partners die meer willen weten over de vrouwvriendelijke sterilisatiemethode Adiana is er vanaf 5 juli een voorlichtingsfilm te vinden op internet. In deze korte film van 3½ minuut vertelt het echtpaar Silvia en Ruud Wijnen over hun ervaring met de sterilisatiemethode Adiana. Verder legt gynaecoloog Timmerman uit hoe de sterilisatie wordt uitgevoerd.

In de korte voorlichtingsfilm vertellen Silvia en Ruud hoe ze tot de keuze voor sterilisatie zijn gekomen en waarom ze voor Adiana hebben gekozen. Verder vertelt Silvia over de ingreep en hoe ze zich daarna voelde. Gynaceoloog Timmerman legt uit hoe de sterilisatiemethode Adiana werkt.

Websites
De voorlichtingsfilm is vanaf 5 juli te zien op de volgende websites: Catherine.nl, leerwiki.nl, spreekuurthuis.nl, gezonderworden.nl, medischestartpagina.nl, dr-yep.nl, bewustgezonder.nl, lifestyleguide.nl en dokter.nl.

Adiana
Het voordeel van de vrouwvriendelijke Adiana-methode is dat het poliklinisch wordt uitgevoerd en er geen chirurgische ingreep nodig is, zodat er niet hoeft worden gesneden in het lichaam. De ingreep zelf en de herstelperiode is hierdoor veel korter.

Tijdens de Adiana-methode wordt onder plaatselijke verdoving een dun buisje via de vagina en baarmoeder tot aan de eileiders gebracht. Via dit buisje wordt een zeer lage dosis radiofrequentie-energie aan een klein deel van beide eileiders toegediend om een dun laagje cellen te verwijderen. Op die plek wordt in beide eileiders een klein zacht plugje aangebracht. Gedurende de volgende drie maanden zal er nieuw weefsel groeien rond de plugjes, waardoor de eileiders zich afsluiten. Vervolgens wordt na drie maanden door middel van een röntgentest gecontroleerd of de eileiders volledig geblokkeerd zijn.

Ziekenhuizen
De volgende ziekenhuizen in Nederland bieden de Adiana sterilisatiemethode aan: Erasmus MC in Rotterdam, Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal, Máxima Medisch Centrum in Veldhoven, Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag, Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam en Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen