Ambulancemedewerkers GGD tegen overname

0
229

De overgrote meerderheid van de ambulancemedewerkers van de GGD vindt de geplande overname van het ambulancevervoer door de particuliere VZA geen goede zaak. Dat blijkt uit een enquête van de SP onder medewerkers van de ambulancedienst GGD. De SP vroeg de medewerkers om hun mening, omdat hun positie in de plannen van wethouder Van der Burg (VVD) onderbelicht blijft.

Uit de 57 ingevulde enquêteformulieren wordt duidelijk dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de overnameplannen. Niemand is het eens met de stelling dat de kwaliteit van de dienstverlening door VZA beter zal worden. Alle respondenten vinden dat de gemeente – en niet een privaat bedrijf – zeggenschap moet hebben over de meldkamer. Ook bij de antwoorden op de andere vragen in de enquête is de tendens duidelijk. Slechts 2 procent denkt dat de arbeidsomstandigheden in de nieuwe situatie beter zullen worden; 5 procent vindt de overname door VZA wel een goede zaak; eveneens 5 procent vindt dat het personeel voldoende betrokken is bij het proces.

Voor SP-gemeenteraadslid Maureen van der Pligt is het passeren van de medewerkers door de gemeente en de directie een kwalijke zaak. Van der Pligt: “Uit onze enquête blijkt overduidelijk dat men zich niets van het personeel aantrekt. Bijna niemand is enthousiast over de plannen en vindt dat zij én de Amsterdammers er niets mee opschieten. Wethouder Van der Burg moet stoppen met de overname van de GGD-ambulances door VZA.”

Van der Burg wil de privatisering van het ambulancevervoer en de meldkamer deze week door de gemeenteraad loodsen. Volgens hem eist de regering dat er per 1 januari 2012 nog maar één vergunninghouder voor ambulancevervoer in de stad is. Van der Pligt: “Maar uit navraag in de Tweede Kamer is gebleken dat Den Haag helemaal niet vasthoudt aan die datum. Er is dus helemaal geen haast geboden. Naast het negeren van werknemersbelangen is dit nog een argument voor de raad om de wethouder met zijn plannen terug naar de tekentafel te sturen.”

Bron: SP

Vorig artikelOppervlaktelaag effectief middel voor doden van malariamuggen in rijstvelden
Volgend artikelBouw Zorgacademie Parkstad gaat van start
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.