Collegiaal doorleveren van geneesmiddelen

Array

Onderzoek naar de mate waarin apotheken die zelfbereide geneesmiddelen collegiaal leveren voldoen aan de eisen in de circulaire ‘Grootschalig bereiden door apothekers’ (2007-02-IGZ). Hieruit blijkt dat 3 van de 20 bezochte apotheken aan alle eisen uit de circulaire voldoen. Bij de overige 17 apotheken zijn de waarborgen voor het collegiaal leveren van apotheekbereidingen nog onvoldoende geïmplementeerd. De verwachting is dat het merendeel snel aan de eisen kan voldoen. De inspectie bezoekt de apotheken die zij in dit onderzoek als onvoldoende beoordeelde, en bij 8 eerder bezochte apotheken opnieuw om te controleren of de apotheken voldoen aan alle eisen om collegiaal te mogen leveren. Als er geneesmiddelen worden doorgeleverd die niet aan de circulaire-eisen voldoen treedt de inspectie handhavend op.

Collegiaal_doorleveren_van_geneesmiddelen.pdf
30-06-2011 | PDF-document, 511 kB

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen