Treijtel & Treijtel; duo-expositie in het JBZ

‘Treijtel & Treijtel’ is de titel van de eerste expositie in het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis. Aan het einde van de boulevard die door het ziekenhuis loopt, bevindt zich een expositieruimte met werk van vader en dochter Treijtel. De expositie bestaat uit foto’s die Aad Treijtel gemaakt heeft in de directe omgeving van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis en sieraden van Juul Treijtel die zijn geïnspireerd op deze foto’s. De aanschaf van de flexibele expositiewanden is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In september wordt een bijeenkomst georganiseerd rond alle kunst die in en om het ziekenhuis is geplaatst. ‘Treijtel en Treijtel’ zijn te zien in de maanden juli, augustus, september.  

Moerputtenbrug

Fotograaf Aad Treijtel (1938) heeft, vòòr de restauratie van de Moerputtenbrug, een serie foto’s gemaakt van deze brug.

 

Tunnelvisie

Daarnaast zijn er foto’s te zien van het spoorwegviaduct over de Vlijmenseweg, vanuit het ziekenhuis nog steeds de tunnel over de doorgangsroute naar het centrum van ’s-Hertogenbosch.

 

Vlakbij

Aan de achterzijde van het ziekenhuis is een weids uitzicht. Vlakbij in dit prachtige polderdecor speelt zich van alles af. Onder andere ganzen, reeen, vossen en kikkers bevolken dit gebied. Aad Treijtel heeft ingezoomd op dit buitenleven.

 

Sieraden

Juul Treijtel, (1970) dochter van Aad Treijtel, is edelsmid en ontwerpt een serie sieraden, waarbij de foto’s van haar vader inspiratiebron zijn. De eerste sieraden uit deze serie vormen samen met de betreffende foto’s een unieke combinatie.

 

Recente artikelen