Safe sex soap op Facebook

Array

Schorer lanceert een safe sex soap voor Amsterdamse homomannen. In de zes afleveringen staat condoomgebruik bij wisselende sekspartners centraal. De eerste aflevering is deze week gepost op de Cruise Watch-groep van Schorer op Facebook. De filmpjes zijn gemaakt door en voor homo- en biseksuele mannen en zijn ook via YouTube te zien.

De filmpjes van Schorer zijn een initiatief van en ontwikkeld door de Cruise Watchvrijwilligers, een groep enthousiaste homomannen die actief zijn in het Amsterdamse homoleven. In het eerste filmpje wordt de vanzelfsprekendheid waarmee je voor je eigen (seksuele) gezondheid zorgt en die van je nieuwe liefde gespiegeld aan de zorg voor je nieuwe auto. Vanaf 1 september 2011 wordt de serie filmpjes ook ingezet als voorlichting in Safe Sex Zones in Amsterdam, waarvan er vier belangeloos hebben meegewerkt aan de soap.

Safe Sex ZonesUitbaters van een Safe Sex Zones hebben een overeenkomst met Schorer binnen het project Veiliger Sekslocaties. Hiermee stimuleert en faciliteert Schorer sinds 2000 veilige seks voor mannen die seks hebben met mannen (MSM). Veiliger Sekslocaties omvat een pakket aan maatregelen die veilige en gezonde seks op locatie makkelijker maakt. Zo zijn er gratis condooms en glijmiddel beschikbaar, voorziet de locatie de bezoekers van informatie en voorlichting over veilige seks, en neemt de eigenaar van de locatie hygienemaatregelen, zoals een wasgelegenheid en voldoende verlichting in de darkroom.

In het eerste filmpje wordt de vanzelfsprekendheid waarmee je voor je eigen (seksuele) gezondheid zorgt en die van je nieuwe liefde gespiegeld aan de zorg voor je nieuwe auto. Vanaf 1 september 2011 wordt de serie filmpjes ook ingezet als voorlichting in Safe Sex Zones in Amsterdam, waarvan er vier belangeloos hebben meegewerkt aan de soap.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen