VNO-NCW: life sciences park schoolvoorbeeld topsectorenbeleid

0
289

De start van een life sciences campus in Oss is een schoolvoorbeeld van een goed topsectorenbeleid. Hiermee blijft een belangrijke innovatie-infrastructuur en R&D-capaciteit behouden voor de topsector life sciences.

Dit stelt werkgeversorganisatie VNO-NCW in een reactie op de aankondiging van de campus. Het topteam life sciences had in zijn aangedrongen op de totstandkoming ervan. Bij de aankondiging van de massaontslagen bij MSD in Oss, nu bijna een jaar geleden, pleitte VNO-NCW ervoor om via een krachtiger ministerie van Economische Zaken de ‘optimale condities voor topsectoren van onze economie te creeren’.

De start van het life sciences park laat zien dat deze aanpak vruchten afwerpt. Er is namelijk sprake van een gezamenlijke aanpak van bedrijven, kennisinstellingen én de overheid op verschillende niveaus. Juist door die bundeling van krachten blijkt het voor een topsector mogelijk om belangrijke concentratie aan kennisintensieve bedrijvigheid te behouden en om nieuw ondernemerschap de ruimte te geven, aldus de werkgeversorganisatie.